Yozgat Belediyesinden Sokak Hayvanlarina Sicak Yuva

Yozgat Belediyesi, 17 dönüm alanda olusturdugu barinakta sokak hayvanlarina kisirlastirma, tedavi ve bakim hizmeti sunuyor.

Yozgat Belediye Baskan Yardimcisi Serdar Açikgöz, AA muhabirine, hayvan barinaginin 2012 yilindan beri faaliyette oldugunu söyledi.

Barinakta yilda 250-300 sokak hayvaninin kisirlastirilarak yasam alanlarina birakildigini ifade eden Açikgöz, "Son zamanlarda bazi illerimizde üzüntülü hadiseler yasandi. Yasakli tabir edilen hayvanlar insanlara özellikle çocuklara zarar vermeye basladi. Onunla ilgili de Cumhurbaskanimizin çagrisi üzerine vatandasimiz yasakli irklari getirip barinagimiza birakiyor." dedi.

Sokak hayvanlarinin kisirlastirilip, hasta ve yaralilarin tedavisi yapildiktan sonra kayit altina alindigini anlatan Açikgöz, "Kisin hayvanlarimiz üsümesin diye dis kafeslerin etrafina çadir çekiyoruz. Iç barinakta ise isiticilarimiz çalisiyor. Hayvanlara mamanin yaninda toplu tüketimin oldugu hastane, cezaevi gibi yerlerin yemekhanelerinden artan yemekleri veriyoruz." diye konustu.

Açikgöz, sokak hayvanlariyla ilgili son yayinlanan genelgede, yasakli tabir edilen irklarin toplu yasam alanlarinda gezdirilmesine izin verilmeyecegini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA