Cezayir'de Yerel Seçimlerin Kesin Sonuçlari Açiklandi

Ulusal Kurtulus Cephesi, yarisi birinci sirada bitirerek belediye meclislerinde 5 bin 978, vilayetlerde ise 471 sandalye kazandi.

Cezayir’de 27 Kasim’da yapilan erken yerel seçimlerin nihai sonuçlarina göre, Ulusal Kurtulus Cephesi (UKC) sandiktan birinci çikti.

Cezayir resmi haber ajansi APS'nin haberine göre, ülkede seçimleri yöneten Bagimsiz Ulusal Seçim Idaresi (ANIE) Baskani Muhammed Serfi, düzenledigi basin toplantisinda, yerel seçimlerin kesin sonuçlarini açikladi.

UKC'nin belediye meclislerinde 5 bin 978, vilayetlerde ise 471 sandalye alarak yarisi ilk sirada tamamladigini aktaran Serfi, ikinci sirada Demokratik Ulusal Birlik (RND) Partisinin belediye meclislerinde 4 bin 584 ve vilayetler genelindeyse 366 sandalye elde ettigini kaydetti.

Serfi, Gelecek Cephesinin de yarista üçüncü oldugunu, 262 belediyeyi kazanarak 3 bin 262 sandalyeye sahip oldugunu söyledi.

Belediyeler genelinde, Islami egilimli iki parti dördüncü ve besinci sirada yer aldi. Cezayir Ulusal Insa Hareketinin 142 belediyeyi kazanarak toplam 1848 sandalyeyle dördüncü, Baris Toplumu (MSP) Hareketinin 111 belediyeyi kazanarak toplam 1820 sandalyeyle besinci siraya yerlestigini aktardi.

Cezayir tarihinde bagimsizlikta oynadigi rolle ve sonrasinda siyasetin merkezinde yer almasiyla öne çikan UKC, haziran ayinda yapilan erken genel seçimlerden de birinci parti olarak çikmisti.

Cezayir'deki 23 milyondan fazla seçmen, 58 vilayet ve 1541 belediye üyesini belirlemek için 27 Kasim'da sandik basina gitmisti.

Açiklanan sonuçlarin daha önce geçici resmi olmayan sonuçlara oldukça yakin oldugu gözlenirken, haziran ayinda gerçeklestirilen parlamento seçimlerine iliskin sonuçlariyla da yaklasik ayni konumda olmasi dikkat çekti.

Seçmenlere partilerin adaylarindan istediklerini tercih etme hakki taniyan açik liste yöntemi ülkede ilk kez kullanilirken, resmi makamlar bu sayede parayla oy satin alma imkaninin önüne geçilmek istendigi kaydedildi.

Kaynak: AA