Kazakistan'in Bagimsizlik Yil Dönümü Karabük'te Kutlandi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) ögrenim gören Kazakistanli ögrencilerin katilimiyla "Kazakistan'in Bagimsizliginin 30. yil dönümü" etkinligi düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen etkinlikte konusan Kazakistan egitim atesesi Galymjan Erimbetov, bu günün kendileri için çok önemli oldugunu söyledi.

Bagimsizliklarini 30 yil önce elde ettiklerini aktaran Erimbetov, "Bagimsizligimizda Türkiye'nin büyük rolü var. Bagimsizlik gücün temelidir, en degerli hazinedir. Bagimsizligimizin 30. yilini kutluyoruz. Bu süre zarfinda Kazakistan, uluslararasi toplumun saygin bir üyesi olmustur. Ülkemiz bagimsizligini uluslararasi arenada ilk kez taniyan, kardesçe kucaklayan ve yükselmeye basladiginda destekleyen Türkiye ile gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

KBÜ Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cildiz Ismailova da ülkenin bagimsizliginin yil dönümünü ögrencilerle kutlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, "Devlet baskanlarimiz bir araya gelerek Istanbul'da Türk Devletleri Teskilati kuruldu. 'Dilde, Fikirde, Iste Birlik' sloganini ön plana çikararak birlikte oldugumuzun ilk adimlariydi. Bunu devam ettirecek siz gençler, buradasiniz. Sizler burada egitim alarak Türk devletlerinin köprüsü olacaksiniz. Aydinlarimizin hayalini gerçeklestirecek olan sizlersiniz." diye konustu.

KBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mücahit Coskun ise konusmasinda tarih suurundan bahsetti.

Etkinlik, Kazak ögrencilerin hazirladigi müzik dinletisi ve gösteri sunulmasiyla son buldu.

Kaynak: AA