Madagaskar Açiklarinda Gemi Batti Açiklamasi 17 Ölü, 68 Kayip

Madagaskar’in kuzeydogu kiyilarinda bir kargo gemisinin batmasi sonucu 17 kisinin hayatini kaybettigi, 68 kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Dogu Afrika ülkesi Madagaskar’in kuzeydogu kiyilarinda 130 yasa disi yolcu tasiyan kargo gemisi batti. Olayda 17 kisinin hayatini kaybettigi, 68 kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Madagaskar Denizcilik ve Nehir Liman Ajansi tarafindan yapilan açiklamada, kazanin ardindan 45 kisinin sag kurtarildigi belirtildi. Ajans, Francia adli kargo gemisinin erken saatlerde Dogu Mananara Kuzey bölgesindeki Antanambe sehrinden Soanierana Ivongo Limani’na dogru yola çiktigini aktardi.

Denizcilik ve Nehir Limani Ajansi Genel Müdürü Jean Edmond Randrianantenenaina yaptigi açiklamada, geminin kargo gemisi olarak kayitli oldugu için yolcu tasimaya yetkili olmadigini ve Antanambe’nin resmi bir liman olmadigini ifade ederek, “Geminin gövdesindeki bir deligin batmasina neden olduguna inaniliyor” dedi.

“Toplayabildigimiz bilgilere göre makine dairesini su basti ve suyun yükselmesi ile tüm motorlar su altinda kaldi” diyen Randrianantenenaina, "Sonra gemi batmaya basladi.

Suyun ne zaman yükselmeye basladigini tam olarak bilmiyoruz ama müdahalelerimiz sabah 09.00 gibi basladi” dedi.

Randrianantenenaina, donanmaya ve denizcilik teskilatina ait 3 teknenin hala kayip olanlari aramaya devam ettigini açikladi.

Kaynak: İHA