Libya Petrol Tesisleri Muhafizlari 3 Petrol Sahasini Daha Kapatti

Daha önce kapatilan Vefa Petrol Sahasi ile üretimin durdugu saha sayisi 4'e çikti.

Libya'daki petrol sahalarini ve limanlari korumakla görevli Petrol Tesisleri Muhafizlarinin, maas ve diger bazi taleplerinin yerine getirilmesi için 3 petrol sahasini daha kapattigi bildirildi.

Ulusal Petrol Kurumunun (NOC) Facebook sayfasindan yapilan yazili açiklamada, Vefa Petrol Sahasi'nin ardindan Serara, El-Fil ve Hamade petrol sahalarinda da üretimin durduruldugu ifade edildi.

Açiklamada, yetkili olmayan birey ve makamlarin, Vefa, Serara, Fil ve Hamade petrol sahalarini kapatmasindan üzüntü duyuldugu aktarildi.

NOC Baskani Mustafa Sanallah ise "vatandaslari sikintiya sokan bu tür uygulamalari kabul etmeleri ya da göz yummalarinin mümkün olmadigini" dile getirdi.

Petrol Tesisleri Muhafizlari Kurumu Basin Ofisi Müdürü Ala el-Edhem, gün içinde AA muhabirine yaptigi açiklamada, maaslarin iyilestirilmesi, askeri rütbelerde düzenlemeler yapilmasi ve Zintan'dan baskent Trablus'un güneybatisindaki Hamade bölgesine uzanan bir yol yapimi gibi birtakim taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini söylemisti.

Edhem, muhafizlarin söz konusu taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Vefa Petrol Sahasi'ni kapattiklarini ifade etmisti.

Vefa, Serara, Fil ve Hamade petrol sahalarinin günlük 300 bin varili askin üretim kapasitesi bulunuyor.

Kaynak: AA