Istanbul Büyüksehir Belediyesinden 'Noel Bayrami' Yemegi

Istanbul Büyüksehir Belediyesince (IBB), Türkiye'de yasayan Hristiyan toplumunun dini temsilcilerine Noel Bayrami yemegi verildi.



Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen davete katilan Istanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Istanbul Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi-Vatikan Temsilcisi Episkopos S. E. Monsenyör Massimiliano Palinuro, Türkiye Ermenileri Patrigi Sahak Masalyan ve Fener Rum Patrigi Bartholomeos, kisa bir Noel tebrigi konusmasi yapti.

Programa ayrica Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Reisi Basepiskopos Levon Zekiyan, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Mgr. Orhan Çanli, Keldani Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Basepiskopos Mgr. Ramzi Garmou Vekili Mgr. François Yakan, Ermeni Protestan Kilisesi Pastörü Kirkor Agabaloglu, Protestan Kiliseler Dernegi Baskani Pastör Ali Kalkandelen, Istanbul Protestan Kiliseleri Temsilcisi Pastör Carlos Madrigal ve Cemaat Vakiflari Temsilcisi S. Can Ustabasi ile Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas da katildi.

Yemekte konusan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Istanbul'un, pek çok farkli din, millet ve kültürden insanlarin tarih boyunca komsuluk ettigi essiz, dünya güzeli bir kent oldugunu vurguladi.

Hiçbir vatandasin kendisini azinlik olarak tanimlamamasini isteyen Imamoglu, "Bu sehrin 16 milyon insani birdir. Hiçbir insanimiz, hiçbir vatandasimiz asla ve asla azinlik olarak tarif edilemez, edilmemelidir. Tüm Hristiyan aleminin bu özel gününde, iyi bir Müslüman olma arzusunda olan bir insan olarak son derece önemli büyük degerimiz, Hazreti Isa peygamberin dogum günü olan Noel Bayraminizi yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandi.

Etkinlikte ayrica çesitli musiki topluluklari ve korolar sahne aldi.

Kaynak: AA