CHP'li Erol Emniyet Personellerinin Maas Düzenlemesi Için Kanun Teklifi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazig Milletvekili Gürsel Erol, emniyet personelinin maaslarinin yeniden düzenlenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'li Erol Emniyet Personellerinin Maas Düzenlemesi Için Kanun Teklifi Verdi
Emniyet teskilatinin maaslarinin düzenlenmesi gerektigini dile getiren CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol, Içisleri Bakanligina bagli olarak iç güvenligi saglamakla görevli polislerin ücretlerinin düzeltilmesi ve buna bagli olarak emniyet personelinin maaslarinda ve özlük haklarinda iyilestirmeler yapilmasini istedi. Milletvekili Erol teklife iliskin söyle konustu:

“Teklifimizle Emniyet Teskilat Kanunu’nda ve Devlet Memurlari Kanunu’nda yapilan degisiklik sonucu emniyet hizmetleri sinif personelimiz hak ettigi ek göstergeye kavusacak, emeklilik durumlarinda ciddi bir iyilesme yapilmis olacaktir. Emniyet teskilatimiz agir ve yipratici kosullarda çalisiyor. Ek göstergede durumundan dolayi egitim durumlari ve yaptigi is ayni olan emniyet teskilati personeli arasinda emekli olduklarinda ikramiye ve maas yönünden büyük farklar oldugu görülmektedir. Oysa anayasamiz ‘esit ise esit ücret’ ilkesini gerekli kilmaktadir. Sosyal ve hukuk devlet ilkesinin geregi de, evrensel hukukun geregi de budur. Yani ayni nitelikte is yapan personel arasinda ücret adaletsizliginin giderilmesi hem anayasa bakimindan hem de evrensel hukuk açisindan en dogal gerekliliktir. Gerek çalisirken, gerekse emekli olduktan sonra polislerimize saygin, itibarli ve güvenilir bir hayat sürmelerini temin amaciyla bu özlük haklari iyilestirmesi mutlaka yapilmalidir.”
Kaynak: İHA