Binali Yildirim Gaziantep'te 'Hemseri Dernekleri Bulusmasi'na Katildi

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Gaziantep’te ’Hemseri Dernekleri Bulusmasi’na katildi. Programda açiklamalarda bulunan Yildirim, "Güven ve istikrar ülke gelisimi için en önemli iki seydir" dedi. Son yillarda ekonomide yasanan sikintilara da deginen Yildirim, "Yasadigimiz bu zorluklar geçicidir, bu süreci el ele vererek asacagiz" ifadelerine yer verdi.

Binali Yildirim Gaziantep'te 'Hemseri Dernekleri Bulusmasi'na Katildi
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ile AK Parti TBMM Grup Baskani Ismet Yilmaz, Gaziantep temaslari kapsaminda ’Hemseri Dernekleri Bulusmasi’ programina katildi.

Programda açiklamalarda bulunan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, ülke gelisimi için güven ve istikrarin önemli oldugunu vurguladi. Yildirim, pandemi döneminden tüm dünyanin olumsuz etkilendigini ama bu süreçte ayakta kalan iki ülkeden birinin de Türkiye oldugunu aktardi. Türkiye’de güven ve istikrarin çok önemli oldugunu vurgulayan Yildirim, "Bugün bu ülke terörü konusuyor mu? Can güvenligi olmayan yerde hiçbir sey olmaz. Bundan 20 yil öncesinde gidemedigimiz yerler vardi. Terör oldugu için gidemedigimiz çok yer vardi. Hamdolsun bugün yurdun her kösesine gidebiliyoruz. Yollarimiz, havaalanlarimiz var. Internetimiz her tarafta var. Bunlar büyük nimetler. Bunun olmasinin arkasindaki en büyük sebep güven ve istikrardir. Güven ve istikrarin ne kadar önemli oldugunu ancak kaybedince anlarsiniz. Sizin nesliniz, benim neslim, akranlarim istikrarin ve güvenin ne demek oldugunu çok iyi biliyor. Yasayarak ögrendiler. 70’li, 80’li yillari yasayan var. 90’lar zaten zayif iktidarlarla, buhranlarla geçen yillar. 2002’den beri bugüne kadar ülkede istikrar, güvenlik hakim" ifadelerini kullandi.

"Hiçbir sey milletin huzurunu bozmaya yetmedi, yetmeyecek"

Son yillarda ülkedeki pek çok sikintinin devlet ve milletin is birligi ile asildigini belirten Binali Yildirim, "90’daki, 80’deki, 70’deki olaylar olmadi mi? Oldu. Milletin destegi arkamizda oldugu için hepsi bosa çikarildi. 27 Nisan e- muhtirasi, Gezi olaylari, 17-25 Aralik, 15 Temmuz hiçbir sekilde milletin huzurunu bozmaya yetmedi" ifadelerini kullandi.

"Pandemi döneminde ayakta kalan ülkeler Çin ve Türkiye"

Son yillarda korona virüs pandemisi nedeniyle dünyanin genelinin çok büyük sikintilar yasadigini ve bu süreci Çin ile birlikten en az hasarla atlatan ikinci ülkenin Türkiye oldugunu belirten Yildirim, "Biz 2019 yilini bitirirken 2020 2019’dan daha iyi olacak demistik. Hedeflerimizi koyduk, planlarimizi yaptik. Ama gel gör ki bizim hesabimizda olmayan, dünyada hiçbir ülkenin de hesabinda olmayan bir isle karsilastik. Korona virüs salgini ortaya çikti ve yarim gramlik bir mikrop 8 milyar insani esir aldi. Diz çöktürdü. Bütün insanliga diz çöktüren bir mikroptan bahsediyoruz. Bizim 2020 hedeflerimiz haliyle tutmadi. 2020’de dünya ortalama yüzde 3,5 küçüldü. Yani bütün dünya fakirlesti. Iki ülke sadece ayakta kalabildi. Çin ve Türkiye. Türkiye bütün bu zorluklara ragmen yüzde 1.8 büyümeyi gerçeklestirdik. Bu da Türkiye’nin basarisidir. 2021’de yine hedefimizi 2020 yilindan daha yukariya koyduk. Salginin devam etmesine ragmen hedeflerini tutturan ülkelerin basinda Türkiye geliyor. Bu yil yüzde 10 gibi bir büyümeyi gerçeklestirecegiz" dedi.



"Sancili pandemi sürecinden en az hasarla çiktik, pek çok ülkeye yardima kostuk"

Dünya genelindeki belirsizlik ortaminin ülkelerin ekonomilerini bozdugunu ve son zamanlarda yasanan sikintilarin bu nedenle ortaya çiktigini ifade eden Yildirim, "Ülkemizde büyüme var ama sorunlarimiz da var. Belirsizlik var. Riskleri yönetebilirsiniz ama belirsizligi yönetemezsiniz. Yarin ne olacagini isin nereye gidecegini bilemezseniz tedbir almakta zorlanirsiniz. Aldiginiz tedbir hiçbir seye yaramaz. Pandeminin de böyle bir özelligi var. Su anda dünya çaresiz. Ne zaman bitecegi bilinmiyor. Verdigi hasarin boyutunun da ne olacagini kimse tam olarak hesaplayamiyor. Bütün bu sartlar altinda biz bu sancili süreçten Türkiye olarak en az hasarla çikan ülkelerin basinda geliyoruz. Sadece kendimiz için degil 156 ülkeye de yardim elimizi uzattik. Afrika’yi yillarca sömürenler kaynaklarini kurutanlar pandemiden dönüp yüzlerine bakmadilar. Biz oraya da asi gönderdik, saglik malzemesi gönderdik. Biz inancimizin geregini yapiyoruz" seklinde konustu.



"Yasadigimiz bu zorluklar geçicidir, bu süreci el ele vererek asacagiz"

Son yillarda özellikle ekonomik anlamda yasanan sikintilara deginen ve zorlu sürecin geçici oldugunu aktaran Binali Yildirim, "Biz büyük bir milletiz. Bugün yasadigimiz bu zorluklar geçicidir ve Cumhurbaskanimizin liderliginde hükümetimizle, yerel yönetimimizle el ele vererek bu sikintilari da asacagiz. Birlikte asacagiz. Bugüne kadar nasil astiysak, 15 Temmuz’da 7’den 70’e nasil meydanlara indik ve ülkeye sahip çiktiysak, bayragimiz inmedi, ezanlarimiz dinmedi ise yine yapariz. Küresel ve bölgesel kumpaslara da asla ve asla pabuç birakmayiz. Bölgenin kaderini haritasini degistirmek isteyen emperyal girisimler var. Bunun farkindayiz. Biz eger Zeytin Dali, Firat Kalkani, Baris Pinari Harekati’ni yapmamis olsaydik bugün güney hudutlarimizda bir terör yapilanmasi ve terör devleti kurma çabasinin gerçege dönüsme ihtimali vardi. Halen bu tehdit var mi? Evet var. Ama unutmasinlar Türkiye de var. Türkiye burada oldugu sürece burada hiç ama hiç kimse ameliyat yapamaz. Bunun bilinmesi lazim. Dost bildiklerimizin terör örgütlerine müzahir davranislarini da not ediyoruz. Gerektigi zaman gerektigi ölçüde cevabi da verilecektir. Daha gidecek çok yolumuz var. Bunun için canla basla gece gündüz çalisiyoruz ve çalismaya da devam edecegiz. Bu isleri tabi ki de tek basimiza yapmiyoruz. Sivil toplum kuruluslarimizin katkisi olmasa elbette eksik kaliriz ve basari eksik kalir" diye konustu.

Gaziantep’te bir otelde düzenlenen programa AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ile AK Parti TBMM Grup Baskani Ismet Yilmaz, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel, Derya Bakbak, Sait Kirazoglu, Mehmet Erdogan, Ali Sahin, Ahmet Uzer, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, AK Parti il ve ilçe teskilatlari, hemseri dernekleri yöneticileri ve üyeleri katildi.

Kaynak: İHA