Van'da 'Anne-Baba Okulu' Seminerinin Ikincisi Düzenlendi

Van Büyüksehir Belediyesi ile Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Merkezi (SODIMER) isbirligi ile "Anne-Baba Okulu" seminerinin ikincisini düzenledi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Edremit Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli konferans salonundaki programda konusan Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, toplumun temel tasini ailelerin olusturdugunu söyledi.

Anne ve babaligin kelimelerle anlatilamayacak kadar güzel ve kutsal oldugunu ifade eden Bilmez, sunlari kaydetti:

"Çocuklarimizi ne kadar iyi yetistirirsek topluma da o kadar katki saglamis oluruz. Anne ve babalik sadece sorumluluktan ibaret degildir. Bu yüzden çocuklarin her anlamda yanlarinda olmali gerçek anlamda yetismelerini saglamak için mücadele etmeliyiz. Çocuklarimiza hak ettigi saygiyi, sevgiyi, degeri, ilgiyi göstermeliyiz. Çocuklarimizla kaliteli vakit geçirdigimiz an, ailesine, ülkesine daha sorumlu bireyler de yetistirmis olacagiz. Bu yüzden bu program çok kiymetli ve anlamlidir. Programa katki sunan SODIMER'e, Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligimiza ve katilimcilara çok tesekkür ediyorum."

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek ise egitimin ailede basladigini belirterek, "Çocugun egitimi ana rahminde baslar, dogumdan sonra da devam eder. Çocugun kisiligi 6 yasina kadar ailesinden aldigi egitimin kalitesine ve sekline uygun olarak yüzde 80 tamamlanmis olur. Aile de eksik kalan veya yanlis verilmis egitimin okulda degistirilmesi veya tamamlanmasi çok zordur. Yani içinde dogdugumuz ev, yasadigimiz sartlar, anne babamizin davranislari ilerde nasil bir ruh haline ya da kisilige sahip olacagimizi belirler." diye konustu.

Seminer, Uludag Üniversitesi Okul Öncesi Egitimi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kuru'nun "Duygu Dostu Ebeveynlik", Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Güven'in "Çocukluk ve Ergenlikte Sorumluluk Bilinci", Marmara Üniversitesi Özel Egitim Bölümü Ana Bilim Dali Ögretim Görevlisi Tuna Sahsuvaroglu'nun "Çocuklarimizdan Ne Bekliyoruz", Psikolojik Danisman Asli Ünal'in "Anne Babalarin Çocuklariyla Yasam Yolculugu" adli sunumlariyla devam etti.

Yaklasik 3 saat süren program SODIMER Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan'in kapanis konusmasiyla sona erdi.

Programa Vali Mehmet Emin Bilmez'in esi Meral Bilmez, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardimcilari Adem Balkanlioglu, Yavuz Arslan, Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez'in esi Bilgin Bekmez, Muradiye Kaymakami Erkan Savar'in esi Esma Savar, Tusba Kaymakami Furkan Duman'in esi Elif Duman, Baskale Kaymakami Asim Solak'in esi Esra Solak ve aileler katildi.

Kaynak: AA