Karabük'te Polisin 'Çalinti Bisiklet' Süphesiyle Durdurdugu Çocuga Müdahalesine Sorusturma

Valilik: 'Yasanan bu talihsiz olay, Valiligimizi ve emniyet teskilatimizi derinden üzmüstür. Çocugumuzun yasadigi bu travmadan dolayi çocugumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahli bulunan görevliler hakkinda sorusturma baslatilmistir'

Safranbolu ilçesinde 2 polisin "çalinti bisiklet" süphesiyle durdurduklari 12 yasindaki çocuga müdahalesine iliskin Karabük Valiligince sorusturma baslatildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, 18 Aralik'ta sabah saatlerinde sorumluluk bölgesinde meydana gelen bisiklet hirsizligi üzerinde çalisan Safranbolu Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirliginde görevli iki sivil polis memurunun konuyla alakali arastirma yaptigi sirada, saat 16.30 sularinda güzergahtan geçen, eskale uyan bisikletli M.A. isimli çocugun durduruldugu ancak çocugun kaçmak istemesi üzerine görevlilerin müdahale ettigi belirtildi.

Yapilan inceleme sonrasi bahsi geçen çocugun bisiklet hirsizliginin faili olmadigi ve görevli polis memurlarinin müdahalesinin maksadini astiginin anlasildigi vurgulanan açiklamada, "Yasanan bu talihsiz olay, Valiligimizi ve emniyet teskilatimizi derinden üzmüstür. Bu talihsiz olaya muhatap olan çocugumuzun yasadigi bu travmadan dolayi çocugumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahli bulunan görevliler hakkinda sorusturma baslatilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Atatürk Mahallesi Kaya Erdem Caddesi'nde yasanan olay, çevredeki güvenlik kamerasi ve vatandaslarin cep telefonu kamerasina da yansidi.

Baba Ferhat A, gazetecilere, olayin ardindan oglunun dün aksam uyuyamadigini, psikolojisinin bozuldugunu belirterek, "Yarin savciliga gidip oglumu darbettikleri için polislerden sikayetçi olacagim." dedi.
Kaynak: AA