Venezuela'da Simon Bolivar Ölümünün 191. Yilinda Törenle Anildi

Alti Latin Amerika ülkesinin bagimsizlik önderi, “Kurtarici” (Libertador) diye anilan Simon Bolivar, ölümünün 191. yilinda törenle anildi.

Venezuela'nin baskenti Karakas'ta anit mezarin bulundugu Ulusal Panteon'da düzenlenen törende Devlet Baskani Yardimcisi Delcy Rodriguez ve Savunma Bakani General Vladimir Padrino Lopez, Bolivar'in mozalesine çelenk koydu.

Törende konusan Lopez, Bolivar'in siyasi ve askeri dehasinin Latin Amerika halklarina vasiyet olarak rehberlik etmeyi sürdürdügünü söyledi.

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro da Twitter üzerinden yayimlanan mesajinda Kurtarici'nin bagimsizlik düsüncesinin önemini vurgulayarak, "Büyük vatan halklarinin bagimsizligini elde etmek için imparatorluk zincirlerini kiran kahraman Simon Bolivar'in ölümsüzlüge geçisinin 191. yilini saygiyla aniyoruz." ifadesini kullandi.

Venezuela'nin Karakas kentinde 24 Temmuz 1783'te dogan asker ve politikaci Bolivar, Kolombiya'nin Santa Marta sehrinde 17 Aralik 1830'da verem hastaligindan hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: AA