Komorlar Cumhurbaskani Azali Assoumani Açiklamasi 'Biz Daima Türkiye'nin Yaninda Olacagiz'

Komorlar Cumhurbaskani Azali Assoumani, çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli’nin Gebze ilçesine geldi. Assoumani, “Siz dün bizi yok etmeye çalisanlarla mücadele ettiginiz için biz daima Türkiye’nin yaninda olacagiz” dedi.

Komorlar Cumhurbaskani Azali Assoumani Açiklamasi 'Biz Daima Türkiye'nin Yaninda Olacagiz'
Komorlar Cumhurbaskani Azali Assoumani ve beraberindeki heyet, Kocaeli’de Gebze Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. Konuk Cumhurbaskani’ni Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli Vali Yardimcisi Ismail Gültekin, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Gebze Kaymakami Mustafa Güler, Gebze Belediyesi Baskan Yardimcisi Mehmet Dinç ve akademisyenler karsiladi.

Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen program Kuran-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ardindan Komorlar heyetine üniversite ve dronepark hakkinda bilgilendirici sunum yapildi. Programda konusan Komorlar Cumhurbaskani Azali Assoumani, “Dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile görüsmemizde egitim ve arastirmanin önemine deginmistik, beraberce bu konuyu konusmustuk. Bugün bunu burada yasamanin mutlulugunu yasiyorum. Ilmin yerini hiçbir sey tutmaz. Bunu kendi ülkemde iktidar olduktan hemen sonra daha sik uyguladim. Simdi de burada ayni seyi görüyorum. Ilme verdiginiz önem sizin ne kadar ileri gidebileceginizi gösterir. Sanayi bölgesinin ortasinda böyle bir üniversitenin bulunmasi sunu gösteriyor ki; bu üniversiteden mezun olanlar sanayi de isçi olarak hayatlarina devam edebilecekler. Bu da Onlar için en büyük kazanç. Sayin rektör benim eskiden beri benim gençlere söyledigim ‘Mezun olup masa basinda oturmayin, gidin sanayide is dünyasiyla beraber olun’ söylemini gerçeklestirmis oldugunu görmekten mutluluk duyuyorum. Bir sir söylemek istiyorum; Cumhurbaskanina söyledigim gibi siz dün bizi yok etmeye çalisanlarla mücadele ettiginiz için biz daima Türkiye’nin yaninda olacagiz. Su soruyu hep kendime sormusumdur; Türkiye’nin sirri nedir, nasil basariyor? Türkiye’nin basarisinin sirri ilim, bilgi ve güç” dedi.



“Endüstri alanlariyla is birliktelikleri olusturmaya devam edecegiz”

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan ise, “Sizi burada agirlamaktan onur duyuyoruz. Sunu belirtmek isterim ki üniversitemizde sizi agirlamak bizim için çok önemli. Üniversitemiz sanayinin merkezinde konumlanmistir. Çevremizde 17 Organize Sanayi Bölgesi mevcut. Dolayisiyla bu endüstri alaniyla is birligi yaptigimiz için çok heyecanliyiz. Ziyaret etmis oldugunuz dronepark, etkilesim ve is birlikteliklerimizin en güzel örneklerinden biridir. Endüstri alanlariyla is birliktelikleri olusturmaya devam edecegiz” diye konustu.

Heyet, programin ardindan droneparkta incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA