Avustralya'da Üzerinde Zipladiklari Sisme Kaleyle Rüzgarda Savrulan Ögrencilerden Biri Daha Öldü

Yasamini yitiren ögrencilerin sayisi 5'e çikti.

Avustralya’nin Tazmanya eyaletinde dün okul bahçesinde üzerinde zipladiklari sisme kaleyle rüzgarda savrulan ögrencilerden biri daha hayatini kaybetti.

Devonport kentindeki Hillcrest Ilkögretim Okulu'nda kutlama yapildigi sirada aniden çikan rüzgarin savurdugu sisme kaleyle yaklasik 10 metre yükseklikten yere düsen 6’nci sinif ögrencilerinden biri daha hastanedeki müdahaleye ragmen kurtarilamadi.

Olayda yasamini yitiren ögrencilerin sayisinin 5’e yükseldigini belirten Tazmanya polisi, ölenlerden üçünün erkek oldugunu açikladi.

Ailelerinin istegi üzerine ölü ve yaralilarin kimliklerini açiklamayan polis, hastanedeki 4 ögrenciden 3’ünün durumunun kritik oldugunu, iyilesen bir ögrencinin taburcu edildigini duyurdu.

Rüzgarin etkisiyle savrulan sisme kalenin neden oldugu aci olayla ilgili sorusturmanin devam ettigini belirten Tazmanya Emniyet Müdürü Darren Hine, sorusturmayi adli tip ve is yeri güvenligi ekipleriyle koordineli yürüttüklerini söyledi.

Darren Hine, ‘‘Sorusturmada ziplama kalesinin bagli olup olmadigi arastiriliyor. Bu, sorusturmanin bir parçasini olusturuyor, adli tip ve çalisma güvenligi ekipleri ile sorusturmamiza devam ediyoruz. Hepimizin (kurumlarin) sormasi gereken çok sayida soru var.’’ ifadelerini kullandi.

Tazmanya'nin kuzeyindeki yaklasik 30 bin nüfuslu liman kenti Devonport’ta yer alan Hillcrest Ilkögretim Okulu'nda saat 10.00 sularinda yasanan trajik olay esnasinda okulda 40 ögrenciyle ögretmen ve velilerin bulundugu bildirildi.

Kaynak: AA