Bakan Karaismailoglu'ndan Kayseri'ye Hizli Tren Müjdesi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu; Yerköy-Kayseri Yüksek Hizli Tren projesinin ihalesine basladiklarini ve Ankara-Yerköy-Kayseri hizli tren projesini 4 yilda tamamlamayi hedeflediklerini söyledi. Projenin tamamlanmasinin ardindan mevcut konvansiyonel demiryoluyla 7 saatte saglanan Ankara-Kayseri ulasim süresi 2 de saate inecek.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’de bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile Milli Savunma Bakani Hulusi Akar Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada bir süre Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ile görüsen Bakan Karaismailoglu ile Akar; daha sonra Toplanti Salonu’na geçti. Burada açiklamalarda bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Yerköy - Kayseri Yüksek Hizli Tren projesi ihalesine baslandigi müjdesini verdi. Bakan Karaismailoglu; "Yerköy - Kayseri hizli tren demiryolu projesinin uzunlugu 142 kilometre. Saatte 250 kilometrelik tasarim hizina uygun çift hat seklinde yapacagiz. Hat üzerinde toplam uzunlugu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzun tünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hizli tren demiryolu hattimizda 18 köprü, 20 üst geçit ve 116 alt geçit yer alacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacagiz. Hazirliklarini yogun sekilde sürdürdügümüz hizli tren projemizin ihale islemlerine basladik, bu ay içerisinde de bitirecegiz insallah. Ankara - Yerköy - Kayseri hizli tren projemizin 4 yilda tamamlamayi hedefimize koyduk, hayirli ugurlu olsun.. Hattimizin devreye girmesi ile birlikte Yerköy - Kayseri arasindaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreye, ulasim süresi de 3 buçuk saatten 1 saatin altina inecek. Projemiz tamamlandiginda Yerköy - Kayseri arasinda 2 saat 30 dakika olan karayolu ulasimina ciddi bir alternatif saglamis olacagiz. Hattin devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte saglanan Ankara - Kayseri ulasim süresi 2 de saate inecek. Bu hatla birlikte Ankara, Kirikkale, Yerköy, Sefaatli, Yenifakili, Himmetdede, Bogazköy ve Kayseri istasyonlarimiz arasinda 1 yilda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük tasima imkanimiz olacak" dedi.
"BOGAZKÖPRÜ LOJISTIK MERKEZI KURUYORUZ"
Kayseri’ye yatirimlarin devam edecegini aktaran Bakan Karaismailoglu; "Kayseri’ye hizmetlerimiz devam edecek. Bogazköprü mevkiinde 620 bin metrekare alan üzerine 1.800 milyon ton tasima kapasiteli lojistik merkezini de kuruyoruz. Bogazköprü Lojistik Merkezi faaliyete geçtiginde Kayseri’nin uluslararasi tasimacilik pazarindaki payi yükselecek, önemli yük aktarma merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandi.
"Yatirim nedir bilmeyen TCDD’yi 19 yilda kendi milli trenini üretecek duruma getirdik"
19 yilda demiryollarina çag atlattiklarini da sözlerine ekleyen Bakan Karaismailoglu; "’Demiryollarina çag atlattik’ dedigimizde bize inanmayanlara sesleniyorum. 2003 yilindan itibaren demiryollari için adeta seferber olduk. Eskimis hatlarimizi hizlica ayaga kaldirdik. Yatirim nedir bilmeyen TCDD’yi 19 yilda kendi milli trenini üretecek duruma getirdik. Yerli ve milli sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdik. Demiryollarinda ilk defa tasarimi yerli olan demiryolu araçlari ve ekipmanlari üretmeye basladik. Uzun yillar ihmal edilen demiryollarimizin modernizasyonu ile yüksek hizli trenleri ülkemizle bulusturduk. Ülke genelinde bin 213 kilometresi yüksek hizli tren olmak üzere toplam 2 bin 149 kilometre yeni demiryolu hatti dösedik. Bu sekilde demiryolu agimizi 12 bin 800 kilometreye çikardik. Lojistik merkezlerimiz üzerinden demiryollarimizi kara ve hava yollarimizla entegre haline getiriyoruz" seklinde konustu.
TÜRKSAT 5B UYDUSU 19 ARALIK’TA, TÜRKSAT 6A UYDUSU 2023 YILINDA UZAYA FIRLATACAGIZ"
Bakan Karaismailoglu konusmasini söyle sürdürdü:
"Türkiye AK Parti iktidarinda milli bagimsizlik ve milli ekonomi yolunda çok çetin bir mücadele vermistir. Bu mücadelemiz halen devam etmektedir. Milletimizden aldigimiz güçle içeride ve disarida bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Öte yandan 100. kurulus yildönümü adimlarini attigimiz ulasimda, haberlesmede bu günden 50 yil sonrasini planliyoruz. Bugün; yerli ve milli ekipmanlara sahip Türksat 5B’yi 19 Aralik saat 6.58’de uzaya firlatacak, milli haberlesme uydusu Türksat 6A’yi 2023 yilinda yörüngeye yerlestirecek, milletimizin kullanimina sunacak, kamu - özel isbirligi ile milletimizin cebinden tek kurus çikmadan 30 yillik kalkinma projelerini 10 yilda hayata geçiren ve model ihraç eden bir Türkiye var."
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar da vatandasa olan hizmetlerin devam edecegini belirterek; "Hizmet konusunda hükümetimiz elimizden geldigince gece, gündüz demeden çalismalarimizi sürdürüyoruz. Birçok proje hayata geçti, insallah bundan sonra da yapilan çalismalarda da bu faaliyetler çok daha ileri seviyelere getirilecek ve bu manada Kayseri’deki hayatimizin da kolaylastigini görecegiz" dedi.
Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da yapilacak olan yüksek hizli trenin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
(Turan Bulut - Mükremin Kaya / IHA)
