Tunceli'de Eren Kis-6 Operasyonu Ile Teröristlerin Inleri Imha Ediliyor

Kentte terör örgütlerine yönelik düzenlenen 'Eren Kis6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu' kapsaminda biri sag 9 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, 140 siginak ve 19 magarada çok sayida silah, 12 savunma tipi el bombasi, 5 el yapimi patlayici düzenegi ve patlayici yapiminda kullanilan amonyum nitrat ile çok sayida yasam malzemesi ele geçirerek örgüte lojistik açidan da agir darbe vurdu Zorlu iklim ve arazi sartlarina ragmen teröristlere göz açtirmayan güvenlik güçleri, IHA, SIHA ve helikopter destekli operasyonu havadan ve karadan sürdürüyor.

SIDAR CAN EREN - Tunceli'de biri sag 9 teröristin etkisiz hale getirildigi Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu kapsaminda imha edilen 140 siginak ve 19 magarada yapilan aramalarda çok sayida silah, mühimmat ve yasam malzemesi ele geçirildi.

Sarp daglar ve mese ormanlariyla çevrili kentte valilik ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanligi koordinesinde Il Jandarma Komutanliginca bölücü terör örgütü mensuplarini etkisiz hale getirmek ve barindiklari alanlari yok etmek amaciyla yürütülen operasyon devam ediyor.

Tunceli kirsalinda baslatilan Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu'nda kadin astsubaylarin yani sira jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularindan olusan 72 timdeki yaklasik 1060 personel görev yapiyor.

Zorlu iklim ve arazi sartlarina ragmen gece gündüz demeden daglik ve ormanlik alanlarda kalarak teröristlerin izini süren güvenlik güçleri, Eren Kis-6 Operasyonu çerçevesinde su ana kadar Içisleri Bakanliginin Terörden Arananlar Listesi'nde 3'ü turuncu 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 8 teröristi etkisiz hale getirdi, bir teröristi de sag yakaladi.

- Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Ovacik kirsalinda "sorumlu" düzeyde faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar Listesinde 1 milyon liraya kadar ödülle "turuncu" kategoride yer alan "Munzur" kod adli Cihan Söylemez oldugu belirlendi.

Bu teröristin, uzun süredir Ovacik kirsalinda faaliyet gösterdigi ve 26 Eylül 2015'te Tunceli kirsalinda Jandarma Binbasi Yavuz Sonat Güzel'in sehit edildigi saldiriyi gerçeklestiren terörist grup içerisinde oldugu tespit edildi.

Ayni operasyonda Tunceli kirsalinda örgütün sözde kadin sorumlusu "Veroz" kod adli Çagla Yeleser ve Tunceli Hozat kirsalinda "sorumlu" düzeyde faaliyet yürüten "Jinda Jin" kod adli Mihriban Ata isimli teröristler de ölü ele geçirildi.

Terörden Arananlar Listesi'nde 500 bin liraya kadar ödülle "gri" kategoride yer alan ve etkisiz hale getirilen diger iki teröristin ise Tunceli Hozat ve Ovacik kirsalinda faaliyet yürüten "Nuda Karker" kod adli Güldane Karaer ve "Rojin" kod adli Hasret Ülger oldugu saptandi.

Güvenlik güçleri operasyonda "Baz Çölemerik" kod adli Nevzat Demir, "Servan Partizan" kod adli Nimet Arsimet ve "Azad Van" kod adli Akif Bedir isimli teröristleri de etkisiz hale getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu.

Kentte silahli insansiz hava araci (SIHA), insansiz hava araci (IHA) ve helikopter ile uçaklarin da zaman zaman destek verdigi basarili operasyonlarda, inleri tek tek imha edilen terör örgütleri lojistik açidan da zarara ugratildi.

- Operasyonda 140 siginak ve 19 magara imha edildi

Eren Kis-6 Operasyonu çerçevesinde 17 operasyonel faaliyeti icra eden güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarinca kullanilan barinma ve üslenme bölgesi olan 140 siginak ve 19 magarayi kullanilamaz hale getirdi.

Güvenlik güçlerince bu siginak ve magaralarda yapilan aramalarda M-16 piyade tüfegi, RPG-7 roketatar, 9 kalasnikof tüfek, makinali tüfek, Sig Sauer tabanca, av tüfegi, 12 savunma tipi el bombasi, 2 roketatar mühimmati, 866 kalasnikof tüfegi fisegi, 144 makinali tüfek fisegi, 150 M-16 piyade tüfegi fisegi, 3 tabanca fisegi, 11 makinali tüfek fisegi kovani, 7 av tüfegi fisegi, 33 kalasnikof piyade tüfegi sarjörü, 6 kanas keskin nisanci tüfegi sarjörü, 5 M-16 piyade tüfegi sarjörü, 2 HK-33 piyade tüfegi sarjörü, iki G3 piyade tüfegi sarjörü, Sig Sauer tabanca sarjörü, 4 bixi mayonu, gece görüs dürbünü, 2 büyük telsiz, 7 el telsizi, 5 el yapimi patlayici düzenegi, 4 M-16 piyade tüfegi kütüklügü, 4 kalasnikof tüfegi kütüklügü, bomba yapiminda kullanilan 15 kilogram amonyum nitrat, 1406 metre elektrik kablosu, 2 el dürbünü, jeneratör, 26 büyük tüp, 29 piknik tüpü, elektronik cihaz, elektronik verici, 56 spor ayakkabi, 22 lesker kiyafeti, 62 pil blogu, 346 pil, 15 sirt çantasi, 12 elektrikli fünye, akü, 6 el feneri, 11 uyku tulumu, 2 dürbün çantasi, 13 örgütsel doküman, 3 baglanti kablosu, 7 araç sarj cihazi basi, 26 veri aktarim soketi, 20 sise serum, 26 RPG-7B roketatar mühimmatina ait harp basligi muhafaza kutusu olmak üzere çok sayida temizlik, insaat ve yasam malzemesi ele geçirildi.

Bölgede barindigi degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amaciyla operasyonlar kararlilikla sürdürülüyor.
Kaynak: AA