Senoba Belediye Baskani Alihan Babat, Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Senoba Belde Belediye Baskani Alihan Babat, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Murat Inan’in da katilimiyla, çiftçileriyle toplanti yapti.

Senoba Belediye Baskani Alihan Babat, Çiftçilerle Bir Araya Geldi
Toplantida modern hayvancilik projesi basta olmak üzere belde genelinde yapilan hayvancilik, tarimsal faaliyetler, yapilan yayla yollari, mezbahane ve üretilen ürünler için pazar konulari ele alindi. Bölgenin en çok yayla yolu yapan belediyesi olarak bilinen Senoba belediyesi, beldedeki çiftçilerin ürünlerini satmalari için yeni projeler sundu. Yayla hayvanciligi ve tarimsal faaliyetlerinin yaninda bölgede balikçiligin da gelistirilmesi için projeler sunuldu.

AK Partili Senoba Belediye Baskani Alihan Babat, "Tarim ve Orman Müdürümüz Murat Inan ile hemfikir oldugumuz bir çok projeyi çiftçilerimize sunduk. Bilindigi üzere bölgemizin geçim kaynagi hayvancilik ve tarimsal faaliyetler, bu koltuga oturdugumuz günden beri özellikle beldemizdeki ekonomik refahi yükseltmek için çaba sarf ediyoruz. Ilk etapta tüm yaylalarimiza ve sulak arazi bulunan bölgelere yol yaptik, ulasimi kolaylastirdik, hayvancilik ile ugrasan vatandaslarimiz yaylalara daha rahat gidip geliyor. Tarimsal faaliyet yürüten vatandaslarimizda bag bahçelerine daha kolay ulasim sagliyorlar. Bunun akabinde su anki projemizde beldemizdeki çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri için bir pazar olusturmak ve üretilen ürünleri bu pazar yerinde satisa sunmak. Ayrim gözetmeksizin tüm belde halkimizin talep ve isteklerini karsilamaya devam ediyoruz. 2022 yili Senobali çiftçilerimiz için hem tarimsal faaliyetlerde hemde hayvancilikta çag atlayacaklari bir yil olacak" dedi.

Kaynak: İHA