Müzigin Fotografçisindan Muhtesem Sergi Açiklamasi Focus On

Türkiye’nin ilk konser fotografçilarindan biri olan Pelinsu Duman ’Focus On’ adini verdigi sergisini Istanbul’un adeta sanat merkezi haline gelen ilçesi Maltepe’de açti. Sergi 27 Aralik’a kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini agirlayacak.

Müzigin Fotografçisindan Muhtesem Sergi Açiklamasi Focus On
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin ilk konser fotografi sanatçilarindan Pelinsu Duman’in “Focus On” isimli fotograf sergisine kapilarini açti. Pelinsu Duman, Maltepe Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu oldugunu, ögrencilik yillarinda Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sinema gösterimlerine, yönetmenler ile film söylesilerine katilip takip ettiklerini ifade ederek “Filmlere imza atan yönetmenleri gördügümüzde heyecanlaniyorduk. Güvendigim, ögrencilik yillarimi hatirlatan, geldigimde bana yardimci olacagini bildigim çalisanlarin bulundugu bu kültür merkezinde ilk sergimi açmak istedim. Sekiz yillik çalismalarim birikti. Bu çalismalarimi insanlarla paylasmak istedim. Türkiye’de fotograf sanatinda sahne fotografçiligi alaninda çok fazla sayida kadin yok. Sahne fotografçiligi da var. Böyle isler de yapiyoruz demek istedim. Böyle güzel bir mecrada firsat verdiginiz için tesekkür ederim” dedi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Kubilay Erdelikara, genç ve dinamik bir sanatçinin sergisinde bir araya gelmekten mutluluk duyduklarini söyledi.



‘Müzik sayesinde basladim’

Üniversite birinci sinif ögrencisiyken bir sinema filminde yapim asistanligi yaptigini ifade eden Duman, “Kameraya her zaman çok asiktim, bu yüzden yanimdan ayirmiyordum. Film süreci boyunca bos oldugum her firsatta set fotograflari çekiyordum. Çektigim fotograflarin begenildigini ve kullanildigini görünce çok mutlu oldum. Ama fotografçiliga tam anlamiyla baslamam müzik sayesinde oldu. Bir aksam arkadaslarim Moda Sahnesi’ne çagirdilar. Konser mekanlarina fotograf makinesi sokmak yasaktir. Ben verecek yerim olmadigi için gizlice soktum, kullanmayi da düsünmüyordum. Sonra sahneye Ceylan Ertem çikti. Albümünün lansman konseriymis. Hem gözümün hem kulagimin duydugu seye hayretle bakakaldim. Kayitsiz kalamadim ve konser fotografçiligina baslama serüvenimde ilk deklansörü böylece basmis oldum. Ceylan Ertem de fotograflari begendi. Daha sonra beraber çalismaya basladik.” diye konustu.

En ünlü isimler var

Sergide Göksel, Yasar, Gülsen, Fatma Turgut, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Emre Aydin,Sebnem Ferah, Hayko Cepkin, Gökhan Türkmen, Feridun Düzagaç, Demir Demirkan, Ezhel, Ben Fero, Adamlar, Pera, Gripin, Pentagram’in konser fotograflari yer aliyor. Duman’in sergisi 27 Aralik’a kadar Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir.
Kaynak: İHA