Mesleki Ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi'nde Kaba Insaat Tamamlanma Asamasinda

Aliaga Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) is birliginde, Çaltilidere Mahallesi’nde projelendirilen Izmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nde kaba insaat çalismalari tüm hiziyla sürüyor.

Mesleki Ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi'nde Kaba Insaat Tamamlanma Asamasinda
Saglik Bakanligi Saglik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Gündüz, Kamu Ruhsatlandirma Daire Baskani Ahmet Zengin, Birim Amiri Ibrahim Ekinci, Izmir Il Saglik Müdürlügü Insan Kaynaklari Müdür Yardimcisi Hüseyin Bozdemir, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Engin Basmaci, kaba insaati tamamlanma asamasina gelinen Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nde incelemeler bulundu. Hastanenin yapim ve faaliyet asamasi hakkinda degerlendirmelerde bulunan heyet, daha sonra insaat sahasini gezdi.

Aliaga’nin ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda bir kent oldugunu belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, sanayi yatirimlarinin agirlikta oldugu Aliaga’da hayata geçirilen Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nin bölgeye birçok açidan önemli katkilar saglayacagini söyledi.



Baskan Serkan Acar, “Bir ilçe Belediyesi olarak elimizi degil vücudumuzu tasin altina koyduk. Imar uygulamalari ve proje çalismalari ile birlikte kaba insaat çalismalarini iki yil gibi sürede tamamliyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesindeki insaat çalismalari, Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Üç Bloktan olusan projede ,C blokta betonarme ve tugla duvar imalatlari tamamlandi. A blokta ise son kat tabliyesinin dökülecegi, tugla duvar imalatinin ve B blokta ise betonarme imalatinin devam ettigi ögrenildi.

2 bin 464 metrekare kapali alana sahip 200 yatak kapasiteli tam donanimli modern hastane Aliaga’ya oldugu kadar bölgenin de önemli bir saglik üssü olacak. Tam donanimli hastanede; acil servis, mikrocerrahi, yanik ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi gibi önemli birimler yer alacak. Hastaliklara tani konulmasi açisindan da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Hastane; E87 Uluslararasi Karayolu üzerinde ve Kuzey Ege Otoyolu çikisinda bulunmasiyla önemli bir ulasim bölgesinde yer aliyor. Hastaneye ayni zamanda denizden ve helikopterle ulasim imkani da bulunuyor. Hastane, çalisanlariyla bölgede istihdama dogrudan, yan sektörlerle birlikte dolayli katkisi olacak. Kaba insaatinin Subat 2022’de tamamlanmasi hedeflenen hastane 2023’te hizmete girecek.
Kaynak: İHA