Kartepe Teleferik Projesi'nde Gözler Ocak Ayina Çevrildi

Kartepe Teleferik Projesi için firmalarla üç görüsme yapacak olan büyüksehir, ilk iki görüsmeyi tamamladi. Gözler, tekliflerin sunulacagi üçüncü ve son görüsmeye çevrildi.

Kartepe Teleferik Projesi'nde Gözler Ocak Ayina Çevrildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kartepe’ye kazandirilacak teleferik projesinde bir asama daha kat edildi. Geçtigimiz günlerde yapilan ihaleye katilan firmalarla ikinci görüsme yapilarak teknik detaylar konusuldu. Kartepe Teleferik Hatti Projesi için firmalara teklif hazirliklari için süre verilirken, son görüsmenin 2022 yilinin ocak ayi içerisinde yapilmasi kararlastirildi. Firmalarin verecegi tekliflerin degerlendirilmesinin ardindan yer teslimi yapilarak çalismalara baslanacak.

Derbent ve Kuzuyayla arasinda çalisacak Türkiye’nin ilk yerli ve milli teleferik hatti 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacagi teleferik projesinde, 10’ar kisilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kisi kapasiteli teleferik hattindaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre baslangiç kotu 331, varis kotu ise 1421 metre olacak. Iki istasyon arasindaki mesafe 14 dakikada asilacak. Teleferik hattinin 2023’te tamamlanarak hizmete açilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA