Kapikule'de 13 Milyon Liralik Operasyon Açiklamasi Yangin Tüpüne 13 Kilo Eroin Sakladilar

Kapikule Sinir Kapisi’nda gerçeklestirilen operasyonlarda 40 kilogram uyusturucu ile aralarinda uydu takipli tasma, endoskopik kamera, trüf mantarinin da oldugu çok sayida ticari esya ele geçirildi. Bir araçta ele geçirilen 13 kilogram eroin ise yangin tüplerinin içinden çikti.

Kapikule'de 13 Milyon Liralik Operasyon Açiklamasi Yangin Tüpüne 13 Kilo Eroin Sakladilar
Kapikule Gümrük Kapisi’nda yürütülen kaçakçilikla mücadele faaliyetleri kapsaminda yapilan analizlerde süpheli araçlar tek tek tespit edildi. Araçlarda esyalarin niteligine göre dedektör köpekler ve X-Ray tarama cihazlari devreye girdi. Kapikule Sinir Kapisi’ndan kaçak yollarla yurda getirilmek istenen ticari ürünler ile esrar ve eroin cinsi uyusturucu maddeler gümrük muhafaza ekiplerince elle geçirildi. Gümrük kapisinda gerçeklestirilen iki ayri uyusturucu operasyonunun ilkinde süpheli görülerek X-Ray tarama cihazina sevk edilen, daha sonra ise narkotik dedektör köpeklerle aranan araçtaki yangin tüplerinin içerisinde toplam 13 kilogram eroin ele geçirildi.

Gizli bölmenin içinde 27 kilogram uyusturucu yakalandi

Bir diger uyusturucu operasyonunda benzer yöntemler kullanilarak gerçeklestirilen aramada tir dorsesinin tabaninda olusturulan gizli bölmedeki paketlerin içerisinde 27 kilogram esrar ele geçirildi. Edine Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünce gerçeklestirilen yakalamalarda yurda yasa disi yollardan sokulmak istenen çok sayida ticari ürün de ele geçirildi. Ürünler arasinda 20 adet uydu takip özellikli tasma, 8 adet endoskopik kamera, 7 bin 750 adet oto yedek parçasi, 5 bin 750 adet makine ignesi, 8 bin 500 adet elektronik sigara ve aksaminin yaninda, yasa disi sigara üretiminde kullanilan milyonlarca makoron, sigara kagidi ve filtresi, 480 adet akilli saat, 576 gözlük ve 106 kilogram trüf mantari yer aldi.

Operasyonlarda ele geçirilen yaklasik 13 milyon TL degerindeki uyusturucu ve ticari esyaya iliskin yürütülen sorusturmalara Edirne Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediliyor.
Kaynak: İHA