Inegöl Belediyesi Firsatçiliga Firsat Vermiyor

Inegöl Belediyesi, ekonomik olarak zorlu günlerden geçen ülkemizde vatandaslarin firsatçilar karsisinda magduriyet yasamamasi için sahaya indi. Zabita Müdürlügüne bagli ekipler market ve pazarlarda fahis fiyat artisi, eksik gramaj ve fiyat etiketleriyle ilgili sürekli denetimlerini sürdürüyor. Belediye Baskani Alper Taban, vatandaslarin magduriyet yasamamasi için denetimlerin artarak devam edecegini söyledi.

Inegöl Belediyesi Firsatçiliga Firsat Vermiyor
Inegöl Belediyesi, ekonomik olarak zorlu günlerden geçen ülkemizde vatandaslarin firsatçilar karsisinda magduriyet yasamamasi maksadiyla 7/24 sahada. Ilçe genelinde fahis fiyat, tarifesiz ve etiketsiz ürün satisina karsi denetimler araliksiz sürüyor. 30 isletme hakkinda islem baslatilmak üzere Ticaret Il Müdürlügüne bilgi verildi.

Raf ve kasa fiyatlari arasinda farklilik bulunan, aldatici ya da standart disi fiyat etiket tarifesi uygulayan ve semt pazarlarinda fiyat etiketi bulundurmayan isletmelere de idarî para cezasi kesildi.

Fiyatlara siki denetim

Zabita ekipleri artarak devam eden market ve pazar denetimleri sirasinda satisa sunulan ürünlerde fahis fiyat artisi, eksik gramaj ve fiyat etiketi bulunmamasi gibi konulari titizlikle inceliyor. Özellikle gida ve temizlik ürünlerinde fiyat artislarinin önüne geçmek için denetimlerini siklastiran Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü, etiket fiyati ile kasa fiyati kontrolleri de yaparak güncel fiyatlari kayit altina aliyor.

Market ve pazarlarda gerçeklestirdigi denetimler ile vatandaslarin magduriyetlerinin de önüne geçen Inegöl Belediyesi zabita ekipleri, isletmelerin ürünlerini fahis fiyattan satarak vatandas üzerinden haksiz kazanç elde edilmemesi için mesai harciyor.

63 isletmeye müdahale

Bu kapsamda zabita ekipleri tarafindan daha önce yapilan denetimlerde tutulan kayitlar ile güncel fiyatlar karsilastirilarak fahis fiyat artisi tespit edilen 30 isletme hakkinda yasal islem baslatilmak üzere evraklari Ticaret Il Müdürlügüne sevk edilmistir. Diger yandan raf ile kasa fiyatlari arasinda fiyat farkliliklari bulundugu tespit edilen 19 isletmeye, aldatici ya da standart disi fiyat etiket tarifesi uygulayan 14 isletmeye ve satisa sundugu ürünlerde fiyat etiketi bulundurmayan semt pazari esnaflarina da idari para cezasi uygulanmistir.

“Firsatçilara müsaade etmeyecegiz”

Denetimler hakkinda açiklama yapan Belediye Baskani Alper Taban, ekonomik olarak zorlu günlerden geçildigini ifade etti.

Vatandasin bu süreci en az etkiyle atlatmasi için Zabita Müdürlügü ekiplerinin 7/24 sahada oldugunu ifade eden Baskan Taban, “Ülkemizin içerisinde bulundugu durumu kullanmak isteyenlere asla müsaade etmeyecegiz. Vatandaslarimiz müsterih olsun. Bir adaletsizlik varsa, hak yerini bulana kadar pesini birakmayacagimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Önceligimiz vatandasimizin magdur olmamasi. Bu dogrultuda tüm ekiplerimizle süreç sonlanana dek denetimlerimiz araliksiz sürecek. Insallah en kisa sürede el birligi ile bu zorlu günleri de atlatacagiz bundan süphemiz yok. Ancak en fazla birlik olmamiz gereken bu süreçte birileri sartlari kendi lehine çevirmeye çalisiyorsa, buna da müsaade etmeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA