Hayat Hastanesi Gebe Okulu Anne Adaylarinin Yaninda

Özel Hayat Hastanesi’nin 3 ayda bir düzenledigi Gebe Okulu, aralik ayinda anne adaylariyla bulustu.

Hayat Hastanesi Gebe Okulu Anne Adaylarinin Yaninda
3 hafta sürecek olan Gebe Okulu’nun ilk dersi hastane konferans salonunda 22 anne adayinin istirâkiyle gerçeklesti. Anne adaylarina yönelik gebelik ve dogum süreci ile sonrasinda fiziksel ve psikolojik olarak yasayacaklarina iliskin bilgilerin paylasildigi Gebe Okulu’nu tamamlayanlara egitim sonunda sertifika verilecek.

Özel Hayat Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, Gebe Okulu’nda 8. döneme ulasmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Ane adaylarina yönelik baslattigimiz ve 3 ayda bir 3 haftalik bir egitim seklinde düzenledigimiz Gebe Okulu, büyük ilgi görüyor. Bu da bizim ne kadar dogru bir sey yaptigimizin göstergesi. Hamilelik, bir kadinin hayatindaki en özel süreç. Hayat Hastanesi olarak anne adaylarimiza bu süreçte neler yasayacaklarini, nelere dikkat etmeleri gerektigini ve çocugun dogumunun ardindan yapilmasi gerekenleri uzman doktorlarimiz tarafindan egitim boyunca anlatiyoruz. Gebe Okulu, anne adaylarinin yaninda olmaya devam edecek” dedi.

Gebe Okulu’nun ilk haftasinda Kadin Dogum Uzmani Op. Dr. Nazmiye Sentürk “Gebelik ve Dogum”, Anestezi ve Reanimasyon Uzmani Dr. Riza Dediler “Dogum eyleminde anestezi eylemleri-Epidural-Spinal-Genel Anestezi”, Dis Hekimi Büsra Düzen “Gebelikte dis problemleri” ve Diyetisyen Fatma Hallaç ise “Gebelikte ve sonrasinda dogru beslenme” hakkinda bilgiler verdi.

Gebe Okulu’nun 2. haftasinda Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basilgan, “Normal dogum normal bir süreçtir”, Ebe Halime Sahin “Doguma hazirlik-Dogum eylemi ve sonrasinda anne ve bebegin takibi”, Emzirme danismani hemsire Elif Balci ise “Anne sütü” basliklari altinda anne adaylarina bilgi aktaracak.

Gebe Okulu’nun son haftasinda ise Fizyoterapist Merve Evis “Gebelikte dogru durus ve nefes egzersizi teknikleri-Gebe Platesi”, Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Servet Yetgin “Gebelikte ve sonrasinda hemoroid-safra kesesi-meme rahatsizliklari”, Çocuk Hastaliklari Uzmani Dr. Erol Comart da “Dogum sonrasi yenidoganin takibi” hakkinda bilgiler paylasacak.
Kaynak: İHA