Gaziantep'ten Gönderilen Toprak Ve Bayrak Malatya'ya Ulasti

Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili etkinlikleri kapsaminda gönderilen toprak ve bayrak Malatya'ya ulasti.

Malatya Valiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, Cumhurbaskanligi himayesinde gerçeklestirilen Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili etkinlikleri kapsaminda, gazi sehrin savunmasinda kanlarini, canlarini feda eden tüm sehitleri rahmet ve minnetle anmak amaciyla gönderilen toprak ve Türk bayragi Vali Aydin Barus tarafindan teslim alindi.

Valilik makaminda gerçeklesen teslim töreni öncesinde ögrenci Baris Özsincan, Antep halki adina heyeti merkeziye tarafindan yazilan "Bu sehirde tas tas üstünde kaldikça ve bir Türk sag oldukça bu sehir kapilarini size açmayacak ve Türk'ün kim oldugunu burada da göreceksiniz. Kalemize beyaz bayrak çekmemizi istiyorsunuz. Biz Albayrak çekeriz." mesajini okudu.

Ögretmen Ökkes Aytulu ise sehitlikten alinan toprak ile 25 Aralik'ta Gaziantep'te düzenlenecek olan 100. yil program davetiyesini Vali Barus'a takdim etti.

Sanli Türk bayragini teslim almaktan dolayi onur duydugunu belirten Vali Barus, sunlari kaydetti:

"Gaziantep göstermis oldugu kahramanliklar nedeniyle 1921 yilinda TBMM tarafindan gazi ünvani ile sereflendirildi. Her sehre nasip olmayan bir unvandir. Sahinbey'in torunlari Kurtulus Savasimiza da güç veren çok büyük bir kahramanlik destani yazdilar. Gaziantep halkini cani gönülden tebrik ediyorum. Insallah Antep'in çocuklari atalari olan Sahinbey'e ve dedelerine yakisir evlatlar olurlar ve bu sanli bayragi kalelerinde dalgalandirmaya devam ederler."

Kaynak: AA