Bu Projeyle Sicak Çermik Sivas'in Parlayan Yildizi Olacak

Sivas’ta önemli turizm bölgelerinden olan Sicak Çermik’e deger katarak sehir turizmine katki saglayacak olan Bungalov Evler projesi hizla devam ediyor.

Bu Projeyle Sicak Çermik Sivas'in Parlayan Yildizi Olacak
Sivas’ta termal, saglik ve doga turizmi açisindan önemli bir yere sahip olan Sicak Çermik Kaplicasi son yillarda yapilan devlet ve özel sektör yatirimlari ile cazibe merkezi haline gelmeye basladi.

Uzun yillar Sivas halkinin vazgeçilmez tatil mekanlarindan biri olan Sicak Çermik, belediye ve valilik tarafindan insa edilen sosyal donatilarla da tatil severleri kendine çekiyor. Çermikteki turizm potansiyelinin iyi kullanilmasi adina yatirimlarina devam eden Sivas Belediyesi, bölgenin güney kismina Bungalov tipi evler insa ediyor. Içerisinde termal suyun da bulundugu evlerin insaat çalismalari yüzde 50 seviyesine ulasti. Çalismalarin yürütüldügü bölgede incelemelerde bulunan Belediye Baskani Hilmi Bilgin, yaz sezonunda 22 bungalov evin hayata geçirilecegini belirterek, yaklasik 18 milyon liraya mal olacak projenin ikinci etabiyla birlikte bungalov ev sayisinin 50’ye çikarilacagini söyledi.



“Sivas’in ekonomisine ve tanitimina büyük katki saglayacak’’

Belediye Baskani Hilmi Bilgin Bilgin konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Sicak Çermik Sivas’in önemli turizm bölgelerinden birisi. Bu bölgeye kazandirdigimiz Altin Kale, Çadir Kent ve Bungalov Evler ile birlikte insallah Sicak Çermik’i tatil köyü hüviyetine getirecegiz ve Sivas’i dünyaya daha güzel tanitmis olacagiz. Sicak Çermik’te Belediyemize ait otelimiz var, yine Aqua Park projesi de tamamlandi. Pandemiden dolayi hizmete açamadik ama insallah ortam biraz daha normallesince hizmete sunacagiz. Çadir kenti, Altin Kale’si ve tamamlandiginda ayri bir deger katacak Bungalov Evler ile birlikte Sicak Çermik önümüzdeki süreçte Sivas’in parlayan bir yildiz olacak. Yildiz Dagi ve Sicak Çermik hem kis turizmi, hem termal turizmle birlikte Sivas’in ekonomisine ve tanitimina büyük katki saglayacak bir proje. Projemiz 6 ay gibi bir sürede tamamlanacak. 22 adet bungalov evi ilk etapta hizmete sunmus olacagiz. Sehrimize, bölgemize ve ülkemize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA