'Ariligim Hareketli Ürünüm Bereketli' Isimli Projeye Iliskin Destek Sözlesmesi Imzalandi

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) tarafindan yürütülen Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2 kapsaminda destek almaya hak kazanan ve Bayburt Üniversitesi tarafindan uygulanacak “Ariligim Hareketli Ürünüm Bereketli” isimli projeye iliskin destek sözlesmesi imzalandi.

'Ariligim Hareketli Ürünüm Bereketli' Isimli Projeye Iliskin Destek Sözlesmesi Imzalandi
Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi hizmet binasinda gerçeklesen imza törenine; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, üniversite ve ajans yetkilileri katildi.

Proje kapsaminda, modern ve yenilikçi aricilik teknikleri kullanilarak bölgenin aricilik alaninda rekabet gücünün artirilmasina katki saglanmasi hedeflenmekte.

Projenin hayata geçirilmesi ile kurulmasi planlanan üretim altyapisi ile aricilikta yenilikçi bir yöntem olan kovan konteynirlari üretilecek. Bu sayede kovan basi verimlilikte yüzde 50, ari koloni sayisinda ise yüzde 20 artis saglanacaktir. Bu yöntemin kullanilmasi ile aricilik üretiminin çevresel faktörlerden etkilenme düzeyi ve ariciligin çevreye etkisi minimum seviye indirilecek. Ayrica proje çerçevesinde bölge halkina yönelik düzenlenecek egitimler ile modern aricilik teknikleri konusunda farkindalik olusturularak üretimde verimlilik artirilacak.
Kaynak: İHA