Almanya Saglik Bakani Lauterbach Açiklamasi 'Yeterli Covid-19 Asisina Sahip Degiliz'

Almanya Saglik Bakani Karl Lauterbach, Covid-19 asi kampanyasini 2022’nin ilk çeyregine kadar sürdürecek yeterli asiya sahip olmadiklarini açikladi.

Almanya Saglik Bakani Lauterbach Açiklamasi 'Yeterli Covid-19 Asisina Sahip Degiliz'


Almanya Saglik Bakani Karl Lauterbach, dün yaptigi açiklamada, ülkede 4’üncü Covid-19 dalgasinin kontrolden çikmasindan endise duyduklarini belirtti.

Covid-19 asi kampanyasini 2022’nin ilk çeyregine kadar sürdürmeye yetecek asiya sahip olunmadigini ve asi siparisinde de bulunulmadigini açiklayan Lauterbach, “Günlerdir asi sikintisindan kurtulmak için çalisiyorum. Fakat gerçekten yeterli asimiz yok” ifadelerini kullandi.

Saglik Bakani Lauterbach tarafindan yapilan açiklamada, Almanya’nin Avrupa’da salginin merkez üssü olmaya baslamasi ve Omicron mutasyonunun hizla artisa geçmesi ardindan geldi.

Alman hükümeti, Aralik ayi basinda Covid-19’a karsi yeni tedbirler gelistirmis, asi olmayan kisilerin sadece market ve eczane gibi zorunlu mekanlara girislerine izin verilecegini açiklamisti.

Ülkede geçen hafta, Subat ayindan beri görülen en yüksek günlük can kaybi sayilarina ulasilmisti. Almanya’da dün, 5 ila 11 yas arasindaki çocuklar Covid-19’a karsi asilanmaya basladi.

Kaynak: İHA