ABD Istanbul Baskonsolosu Darnell, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

ABD Istanbul Baskonsolosu Daria Darnell, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasi için fotograf seçti.

Darnell, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi "yasam", "spor" ve "haber" kategorilerindeki fotograflari inceledi.

Daria Darnell, "spor" kategorisinde Sebnem Coskun'un "Kadinlar için daldi", "yasam" kategorisinde Isa Terli'nin "Istanbul ve hilal", "haber" kategorisinde ise Mahmut Serdar Alakus'un "Rüzgarin cambazlari" baslikli fotografina oy verdi.

Sahika Ercümen'in ilham veren bir sahsiyet oldugunu ve dünya çapindaki yetenegini önemli amaçlar için kullandigini ifade eden Darnell, "Meme kanserine dikkat çekmek için çekilmis bu fotografi çok güzel ve bu yilin baslarinda Istanbul Bogazi'ndan deniz atiklarinin temizlenmesine odaklanan bir etkinlikte kendisiyle tanismaktan onur duydum." diye konustu.

Darnell, Istanbul'un üzerindeki hilal seklindeki fotografin, sehrin derin tarihine ve essiz güzelligine dair düsünceleri çagristirdigini ifade ederek, son iki yildir burada hizmet etme firsatina sahip oldugu için sansli oldugunu dile getirdi.

Izmir'deki iple erisim teknisyeninin fotografini da çok begendigini ifade eden Darnell, "Ne muhtesem bir çalisma ortami. Türkiye, yenilenebilir kaynaklardan gelen enerji miktarini artirmada büyük ilerleme kaydetti." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA