Mert Ögretmen Matematik Dersinde Ögrettigi Konulari Mutfakta Pekistiriyor

Batman'in Gercüs ilçesindeki Yolagzi Köyü Ortaokulunda görevli matematik ögretmeni Mert Arar, derste ögrettigi konulari daha iyi kavramalari için, ögrencilere okulun mutfaginda yiyecekleri kullanarak uygulamali egitim veriyor Ögretmen Arar: 'Bazen okulun mutfaginda, bazen köyün bir sokaginda her sekilde egitim vermeye çalisiyoruz. Bu sekilde ögrencilerimiz matematigi seviyor, daha kalici ögrenmeler saglaniyor' 5. sinif ögrencisi Kübra Keskin: 'Pizza yaparak kesirleri ögrendik'

IBRAHIM TOPRAK - Batman'in Gercüs ilçesine bagli Yolagzi köyündeki ortaokulda görevli matematik ögretmeni Mert Arar, ögrencilere sinifta ögrettigi konulari okulun mutfaginda uygulama yaptirarak pekistiriyor.

Yolagzi Köyü Ortaokulunda 2 yil önce göreve baslayan Arar, ögrencilere matematigi sevdirmek, dersi daha eglenceli hale getirmek, matematigi soyut bir kavram olmaktan çikarmak için siniftaki dersin yani sira okulun mutfaginda da uygulamali egitim veriyor.

Dogal sayilarda toplama, çikarma, çarpma, bölme, üslü sayilar ve kesirler gibi konulari daha iyi kavramalari için derslerin ardindan ögrencileri ile okuldaki mutfagin yolunu tutan Arar, onlarla pizza ve pasta hazirliyor, meyvelerle konu anlatimi yapiyor.

- "Kalici ögrenme sagliyoruz"

Arar, AA muhabirine, uygulamali egitimlerle matematik konularinin ögrenilmesini eglenceli hale getirdiklerini söyledi.

Köy okulunda imkanlari ölçüsünde uygulamali egitimlerle ögrenmeyi kalici hale getirmeye çalistigini belirten Arar, "Elimizden geldigi kadar bazen okulun mutfaginda, bazen köyün bir sokaginda her sekilde egitim vermeye çalisiyoruz. Bu sekilde ögrencilerimiz matematigi seviyor, daha kalici ögrenmeler saglaniyor." dedi.

Uygulamali egitimler sayesinde ögrencilerin bilgi seviyelerinde artis yasandigini, matematigi daha çok sevdiklerini anlatan Arar, "Sonraki konulari ögrenmeye daha istekli oluyorlar. Ögrenme için en çok gerekenlerden biri de istek. Bu istegi de bu sekilde sagladigimiz zaman çok kalici ögrenme sagliyoruz." diye konustu.

Arar, örnegin, kesirlerle ilgili derste yaptigi anlatimi görsellerle destekledigini aktararak, daha sonra mutfaga geçerek pizza hazirladiklarini ifade etti.

Ögrencilerin malzemeleri kesirlere uygun sekilde oransal olarak pizzaya ekledigini, pisen pizzayi da yine kesirlere göre dilimlediklerini anlatan Arar, kesirleri gerçek hayatta ne zaman kullanacaklarini bu sekilde uygulamali olarak ögrendiklerini kaydetti.

- "Derslerimiz çok eglenceli geçiyor"

5. sinif ögrencisi Kübra Keskin, derste gördükleri egitimin yani sira uygulama da yaptiklarini söyledi.

Keskin, "Pizza yaparak kesirleri ögrendik. Pisen pizzalari afiyetle yedik." ifadelerini kullandi.

Hicran Keskin de matematik konularini çok iyi anladiklarini belirterek, "Derslerimiz çok eglenceli geçiyor." dedi.

Kaynak: AA