Kovid-19 Nedeniyle 105 Gün Hastanede Yatti, Taburcu Edilmeden Asisini Yaptirdi

Taburcu edilince gözyaslarini tutamayan Halis Tas: '105 gün sonra günesi gördük. Her sey çok güzelmis. Insanlar benim çektigimi çekmesinler. Lütfen asi olsunlar. Hayat varmis' Turhal Devlet Hastanesi Bashekimi Dursun Tüzün: 'Kendisi ikinci hayata döndü. Allah onun durumuna kimseyi düsürmesin. Herkes bir an önce asisini olsun'

EKBER TÜRKOGLU/HÜSEYIN DAYLAK - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 41 gün yogun bakim servisinde tedavi gören 51 yasindaki Halis Tas, 105 gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Turhal esnaflarindan Tas, karsi oldugu için Kovid-19 asisi yaptirmadi.

Rahatsizlanan ve Kovid-19 testi pozitif çikan Tas, Turhal Devlet Hastanesine kaldirildi. Ardindan buradaki yogun bakim ünitesinde yer olmadigi için Erbaa Devlet Hastanesine sevk edildi. 41 gün boyunca yogun bakimda tedavi gören Tas, durumunun düzelmesi üzerine servise alindi. Halis Tas, 105 gün sonra taburcu edildi.

Taburculuk öncesi Kovid-19 asisini olan Tas, asi yaptirmayanlara çagrida bulundu.

Taburcu edilirken gözyasi döken Tas, hastane yönetimi ve saglik çalisanlarina tesekkür etti.

Yogun bakimdaki yasadiklarini unutamayacagini, hastaneden çikinca sevdiklerine sarilacagini belirten Tas söyle konustu:

"Agaçlari, çiçekleri, kuslari, dogayi, Turhal'i, memleketimi ve nefes almayi özledim. Disari bakip 'Dünya varmis' demek istiyorum. Ayagimi topraga basmak istiyorum. 105 gündür hiç evime gitmedim. Bir nefes dünyaya bedel. Asi yaptirmayanlar kesinlikle asi olsunlar. Tedbirlerini alsinlar takdiri Allah'a biraksinlar. Ben asi olmadigimdan dolayi esimden, sevdiklerimden, isimden ayri kaldim. 105 gün sonra günesi gördük. Her sey çok güzelmis. Bütün insanlar benim çektigimi çekmesinler. Lütfen asi olsunlar. Hayat varmis."

Turhal Devlet Hastanesi Bashekimi Dursun Tüzün ise Halis Tas'i aylar sonra evine ugurladiklarini belirterek, "Son üç haftadir fizik tedavi aldi. Hastanemizden yürüyerek taburcu olacak. Bir asi olmamasi 105 gündür hastanede yatmasina neden oldu. Su an kendisi ikinci bir hayata döndü. Allah onun durumuna kimseyi düsürmesin. Herkes bir an önce asisini olsun." dedi.
Kaynak: AA