Ispanya'da Sel Ve Toprak Kaymasi Açiklamasi 1 Ölü

Barra firtinasinin ardindan Ispanya’nin kuzeyinde görülen siddetli yagis, sel baskinlarina neden oldu. Toprak kaymasi nedeniyle 1 kisi hayatini kaybetti.

Ispanya'da Sel Ve Toprak Kaymasi Açiklamasi 1 Ölü
Barra firtinasi Ispanya’nin genelinde etkili olurken ülkenin kuzeyindeki Bask ve Navarra bölgelerinde yagislar, sel baskinlarina ve bazi nehirlerin tasmasina neden oldu. Navarra Özerk Toplulugu Yönetimi bölgedeki 3 nehrin tastigini, Pamplona sehrindeki bazi mahallelerde sel baskinlari yasandigi bildirirken, Bask bölgesinde birçok ev ve bir hastane sular altinda kaldi.

Çöken kulübede 1 kisi hayatini kaybetti

Navarra Özerk Bölgesinde yer alan Sunbilla kasabasinda ise toprak kaymasi sonucu çöken bir kulübede 49 yasinda 1 kadin hayatini kaybetti. Navarra bölge polisi tarafindan yapilan açiklamada, vatandaslardan alinan toprak kaymasi ihbari üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri bir evin önünde otopark olarak kullanilan kulübede kadinin cansiz bedenine ulastigi ve kadini kulübede aracinin içinde bulan kurtarma ekipleri kadinin felaketten kaçmaya çalisirken öldügünü tahmin ettiklerini belirtti.

Navarra bölge yetkilileri, yagislarin tüm tahminlerini astigini belirtirken, vatandaslari gereksiz seyahatten kaçinmalari konusunda uyardi.

Hastaneye ulasim kesildi

Bask bölgesinde ise Argal ve Deba nehirlerinin tasmasi sebebiyle Huerte, Villava ve Mendaro kasabalarinda bulunan birçok ev sular altinda kalirken, Mendaro’daki hastanenin çevresindeki yollari kaplayan sel sulari sebebiyle hastaneye ulasim kesildi. Bask bölgesi meteoroloji ajansi Euskalmet tarafindan yapilan açiklamada, bölgedeki yagislarin siddetini azaltarak devam edecegi ve önümüzdeki saatlerde hava kosullarinda iyilesme olacagi belirtildi.
Kaynak: İHA