Yüzde 50 Hibeli Olarak 100 Ton Makarnalik Bugday Tohumlugu Dagitildi

Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü proje kapsaminda 3 ilçedeki üreticiye Ekim ayinda yüzde 50 hibeli olarak 100 ton makarnalik bugday tohumlugu dagitimini gerçeklestirildi.

Yüzde 50 Hibeli Olarak 100 Ton Makarnalik Bugday Tohumlugu Dagitildi


Denizli’de bitkisel üretimi artirmak için Il Tarim ve Orman Müdürlügünce hazirlanan, Bakanlik tarafindan finans edilen "Denizli Ilinde Su Kisitlamasi Yapilacak Ilçelerde Sertifikali Hububat Tohumlugu Kullanarak Münavebe Uygulama Projesi’’ kapsaminda Çal, Baklan ve Çivril Ilçelerinde üreticilere ekim ayinda yüzde 50 hibeli olarak 100 ton makarnalik bugday tohumlugu dagitimi gerçeklestirildi.

Bakanlikça ayni projeye ilave olarak Kasim ayinda 52 ton bugday tohumlugunun daha tahsis edilmesi ile projeye katilan 484 üreticiye toplamda 152 ton tohumluk dagitimi gerçeklestirilmis ve 7 bin 500 dekarlik alanda sertifikali makarnalik bugday üretimi desteklenmisti. Bu proje ile 2021-2022 yilinda su kisitlamasi yapilan bölgede tahil üretiminin ve kalitesinin yükseltilmesinin yani sira uzun yillar ayçiçegi üretiminde büyük ekonomik kayiplara neden olan canavar otu ile bulasik topraklarin hububat ile münavebe edilmesi planlandi. Protein kalitesi yüksek olan çesitlerin bölgede yaygin üretimi ile pazarlanmasina da olumlu yansiyacagi hedefleniyor.
Kaynak: İHA