Ara Tatilde Ögretmenlere Mesleki Gelisim Egitimi Uzaktan Verilecek

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: '1519 Kasim tarihleri arasinda ögretmenlerimize mesleki gelisim egitimini uzaktan egitim seklinde verecegiz. Ögretmenlerimiz bu tarihler arasinda okullara gelmeyecekler ve idari izinli sayilacaklar' 'Bugün itibariyla 850 bin dersligimizin içerisinde 2 bin 276 dersligimiz yüz yüze egitime ara vermistir. Dolayisiyla yüz yüze egitime ara veren derslik sayimiz yüzde 1'in çok çok altindadir. Bugün itibariyla tüm derslikleri kapali olan tek bir okulumuz bulunmamaktadir'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "15-19 Kasim tarihleri arasinda ögretmenlerimize mesleki gelisim egitimini uzaktan egitim seklinde verecegiz. Ögretmenlerimiz bu tarihler arasinda okullara gelmeyecekler ve idari izinli sayilacaklar." dedi.

Bursa Valiligini ziyaret eden Özer, Valilik Seref Defteri'ni imzalamasinin ardindan yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecini Saglik Bakanligi ve Koronavirüs Bilim Kurulunun belirledigi önlemler çerçevesinde basarili bir sekilde yönettiklerini söyledi.

Devasa bir egitim sistemine sahip olduklarini belirten Özer, söyle konustu:

"18 milyon ögrencinin oldugu, 1,2 milyon ögretmenin oldugu ve egitim sisteminde 71 bin 320 okulun aktif olarak egitim ögretim sistemine devam ettigi bir sistem. Bugün itibariyla 850 bin dersligimizin içerisinde 2 bin 276 dersligimiz yüz yüze egitime ara vermistir. Dolayisiyla yüz yüze egitime ara veren derslik sayimiz yüzde 1'in çok çok altindadir. Bugün itibariyla tüm derslikleri kapali olan tek bir okulumuz bulunmamaktadir."

Özer, bu süreçte en büyük avantajlarinin ögretmenlerin asilanma oranlari oldugunu vurguladi.

Asilama rakamlarina deginen Özer, söyle devam etti:

"Birinci doz asi orani yaklasik yüzde 93, ikinci doz asi orani bugün itibariyla yüzde 88. Asi olmayip bagisiklik kazanip antikor olusturan ögretmenlerimizin orani yüzde 5'i de dikkate aldigimiz zaman en az iki doz asi olmus ve antikor olusturmus olan ögretmen oranimiz yüzde 93. Hem Türkiye ortalamasinin çok üzerinde hem de Kita Avrupa'sindaki ögretmenlerin asilanma oraninin çok üzerinde performans gösteren ögretmenlerimizin asilanma oranlari. Ben tüm ögretmenlerimize hem kendi sagliklari için hem de olusturmus olduklari örneklik için çok tesekkür ediyorum."

- Ara tatil 15 Kasim'da basliyor

Bakan Özer, 2021-2022 egitim ögretim yilinda 15-19 Kasim tarihlerinde 1 haftalik ara tatil olacagini hatirlatti.

Ögrencilerin bu süreci dinlenerek geçirecegini dile getiren Özer, "Ara tatillerde ögretmenlerimizin mesleki egitim gelisimleri var. 15-19 Kasim tarihleri arasinda ögretmenlerimize mesleki gelisim egitimini uzaktan egitim seklinde verecegiz. Ögretmenlerimiz bu tarihler arasinda okullara gelmeyecekler ve idari izinli sayilacaklar. Bunun müjdesini de buradan vermek isterim." ifadelerini kullandi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat'in ev sahipligindeki ziyarette Bakan Özer'e, AK Parti Bursa milletvekilleri ile Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve diger ilgililer eslik etti.

Kaynak: AA