Yozgat'ta 5 Bin Ögrencinin Yemegi Meslek Lisesinde Pisiriliyor

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 7 ilçede tasimali egitim gören ögrenciler için günlük 3 çesit yemek hazirlaniyor Lise müdürü Elif Tumgan: 'Burada pisen yemekler ögrencilerimizin masalarina ulasincaya kadar hizmetin tamamini biz karsiliyoruz. Ögrenciden ögrenciye, kardesten kardese böyle bir hizmetin ekip basi olmak gurur verici'

ÖMER ERTUGRUL - Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek-içecek bölümü, 7 ilçede tasimali egitim gören 5 bin ögrencinin günlük yemek ihtiyacini karsiliyor.

Turizm sektörüne otelcilik ve yiyecek-içecek hizmetleri alaninda ara eleman yetistiren okul, kentte 92 noktada egitim gören ögrencilere sicak yemek ulastiriyor.

Ögrenciler, okulun 414 metrekare uygulama mutfaginda, seflerinden mesleklerinin ince ayrintilarini ögrenirken, hazirladiklari 3 çesit sicak yemegi farkli ilçelerde egitim gören kardeslerine ulastirmanin mutlulugunu yasiyor.

Okul müdürü Elif Tumgan, AA muhabirine, okullarinin 2005 yilindan beri konaklama ve seyahat hizmetleri ile yiyecek-içecek alanlarinda egitim verdigini söyledi.

Uygulama mutfaginda ayni zamanda 7 ilçede tasimali egitim gören 5 bin ögrencinin ögle yemeginin hazirlandigini belirten Tumgan, "Burada pisen yemekler ögrencilerimizin masalarina ulasincaya kadar hizmetin tamamini biz karsiliyoruz. Ögrenciden ögrenciye, kardesten kardese böyle bir hizmetin ekip basi olmak gurur verici." dedi.

Tumgan, ayni zamanda dügün ve çesitli organizasyonlar için ücret karsiliginda yemek hizmeti de sunduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu hizmetler yapilirken ögrencilerimiz de en iyi sekilde alanlarinin egitimini almaktadirlar. Ayrica döner sermaye ile isletilmekteyiz ve burada her emegin karsiligi oluyor. Ögrencilerimiz nöbet tuttuklari ve çalistiklari sürece döner sermayeden ücretlerini alarak hem ailelerine hem de bireysel barinmalarina katkida bulunuyor. Burasi bir yemek fabrikasi performansinda çalisiyor. 5 bin kisilik yemek üretiyor."

Alan sefi Mine Öztürk de mutfakta üretilen yemegi en yakini 6, en uzagi 150 kilometre olmak üzere 92 noktada egitim gören ögrencilere gönderdiklerini belirtti.

Öztürk, yemekleri hazirladiktan sonra paketleyip, özel kutulara koyduklarini anlatarak, "Bu kutular yemekleri 12 saat kadar sicak tutabiliyor. Bu sekilde bütün ögrencilerimize sicak yemek ulastiriyoruz." diye konustu.

Ögrencilerden Aslihan Gülseren ise asçilik egitimi aldiklarini, tasimali sistemle egitim gören ögrenci arkadaslarina yemek gönderdiklerini belirtti.

Alper Türkoglu da meslegi en ince ayrintisina kadar ögrendiklerini dile getirerek, "Mezun olduktan sonra is sikintisi yasamayacagiz. Ister kendi is yerimizi açabiliyoruz, istersek de otellerde çalisabiliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA