Marmaris'te Yunus Nadi Caddesi'nde Ikinci Etap Çalismalari Basliyor

Mugla’nin Marmaris ilçesinde belediye tarafindan geçtigimiz yil ilk etap yenileme çalismasi yapilan Yunus Nadi Caddesi’nde ikinci etap çalismalari basliyor.

Marmaris'te Yunus Nadi Caddesi'nde Ikinci Etap Çalismalari Basliyor
Marmaris Belediyesi, kent içi ulasimin rahatlamasi, yaya ve araç trafiginin tehlikesiz ve konforlu bir sekilde yürütülmesi amaciyla yapilan çalismalarina bir yenisini daha ekliyor. Ilçenin ana arterlerinden biri olan Yunus Nadi Caddesi’nde geçen yil tamamlanan birinci etabin ardindan ikinci etap çalismalari basliyor. 2021 yili içerisinde 400 metrelik kismi tamamlanan 1800 metre uzunlugundaki Yunus Nadi Caddesi’nde yol çalismalari devam edecek. 1400 metre uzunlugundaki güzergahta Fen Isleri Müdürlügü ekiplerince yol üst yapi yenileme ve çevre düzenleme çalismalari gerçeklestirilecek.

Toplam 22 bin metrekarelik yol düzenlemesi kapsaminda, çelik hasirli beton alt temelli 12 bin m2 asfalt araç yolu, cep otoparklari, görme engelli vatandaslarin kent içerisinde güvenle hareket etmelerini saglayacak hissedilebilir yüzey uygulamali kaldirim çalismalari ve rampalari, yagmur suyu tahliye kanallari ile yükseltilmis yaya geçitleri yapilacak. Belediye çalismalar kapsaminda alt yapi hizmeti veren MUSKI, ADM Elektrik gibi kurumlarla da koordinasyon içinde çalisacak. Projenin 1 Nisan 2022 tarihinde tamamlanmasi planlaniyor.

Yetkililer çalismalar nedeniyle trafige kademeli olarak kapatilacak güzergah için sürücüleri uyarirken, alternatif yollarin kullanilmasi yönünde açiklama yapti. Projenin ilk etabinda Sehit Ahmet Benler Caddesi kesisimine kadarki güzergah trafige kapatilacak.
Kaynak: İHA