Kendi Isini Kurmak Isteyen Engelli Ve Eski Hükümlülere Destek

Osmaniye Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Ahmet Altunkaynak, engelli ve eski hükümlülerin kendi islerini kurmalari amaciyla hazirlayacaklari projelere destek verilecegin söyledi.

Kendi Isini Kurmak Isteyen Engelli Ve Eski Hükümlülere Destek
Osmaniye’de kendi isini kurmak isteyen engelle ve eski hükümlülere Osmaniye Çalisma ve Is Kurumu tarafindan destek verilecek. Hazirladiklari projelerin kabul görmesi halinde kurulus islemleri destegi, isletme giderleri destegi ve demirbas destegi olmak üzere toplamda 65 bin liraya kadar olacak.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Ahmet Altunkaynak, “Engelli bireylerin hazirladigi ve kabul edilen projelerine verilecek destekler; kurulus islemleri destegi, isletme giderleri destegi ve demirbas destegi seklinde olmak üzere toplamda 65 bin liraya kadar olacaktir. Eski hükümlülerin hazirladigi ve kabul edilen projelerine verilecek destek ise vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katina kadar olacaktir. Proje basvurulari, 3 Aralik 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapilacaktir. Proje basvurularinin kesinlikle hazirlandigi dönemde yayimlanan güncel proje basvuru rehberi dogrultusunda yapilmasi gerekmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA