ABD, Kanada Ve Meksika Liderleri 5 Yil Aranin Ardindan Yeniden Bir Araya Geldi

ABD, Meksika ve Kanada liderleri 2016'dan bu yana ilk zirvelerinde, Kovid-19, göç, kalkinma ve güvenlik gibi alanlarda is birligi mesaji verdi.

ABD Baskani Joe Biden'in ev sahipliginde Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador ve Kanada Basbakani Justin Trudeau, üçlü bir zirve gerçeklestirdi.

Beyaz Saray'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Kuzey Amerika ülkeleri liderlerinin 5 yil aradan sonra yaptigi ilk toplantida ülkeler arasinda is birligi ve güçlü baglara vurgu yapildi.

Liderler, Kovid-19 ile mücadele, küresel sagligin gelistirilmesi, rekabetçiligin düzenlenmesi, esit büyüme, göç ile bölgesel mücadele gibi konularda ortak somut adimlar atilmasi konusunda mutabik kaldi.

Küresel uyusturucu kaçakçiligi konularinda da adim atilmasi gerektiginin vurgulandigi toplantida, 3 ülke arasinda tedarik zinciri konusunda koordinasyon mekanizmasi kurulmasi kararlastirildi.

Küresel iklim krizi ile ortak mücadele için kararlarin alindigi toplantida, göçmenlik konularinda da bazi düzenlemeler getirilmesi gerektigi belirtildi.

Kaynak: AA