Antalya'da Ekmek Fiyatlarina 50 Kurus Zam

Antalya’da 2 TL satilan 210 gram ekmek fiyati 2.5 TL yükseldi. Resmi olarak açiklanmayan zam karari, firincilar tarafindan bugün sabah saatlerinden itibaren uygulamaya konuldu.

Antalya'da Ekmek Fiyatlarina 50 Kurus Zam
Antalya’da ekmek fiyatlarina zam geldi. Mart 2021 yilinda 210 gram ekmek fiyati 2 TL olmustu. Bu zam kararindan 8 ay sonra ekmege 50 kurus daha zam geldi. Bugün itibariyle birçok firinda 210 gram ekmek 2.5 TL’ye satilmaya baslandi. Zam karari resmi olarak açiklanmadi. Birçok firincinin maliyetler dogrultusuna yeni fiyata geçis yaptigi ögrenildi.

“1 ay önce un 194 TL idi bugün 300 TL oldu”

Ekmege zam karariyla ilgili bilgi veren firinci esnafi ATSO yönetim kurulu üyesi Murat Totos, “Un 300 TL oldu. Firincilar bakanligin kararini beklerlerse en fazla bir ay daha dayanma güçleri var. Bu yüzden arkadaslarimiz dayanamiyoruz diyerek bölgesel bölgesel kendileri bir fiyat geçisi yapti. Bunu mecburen yapiyorlar. Bu sekilde Antalya’da 1 ay sonra ekmek kitligi baslar. 4 gün önce maya 90 TL’ydi, bugün 150 TL oldu. 1 ay önce un 194 TL idi bugün 300 TL oldu. Nasil dayanacaklar. Zammin resmilesmesi için ATSO’ya bir önerimiz de olacak. Bunun için asgari ücrete gelecek zammi da bekliyoruz. Suan yapilan zamma asgari ücret yansimadi” dedi.



“Yeni zamla birlikte ekmek fiyatlari 3 TL olabilir”

Yeni zam için asgari ücrete gelecek olan zammin netlik kazanmadigini belirten Totos, “Unun 400 TL gidecegi yönünde duyumlar aliyoruz. Bugün un 300 TL ise ekmegin maliyeti 3 TL. Un 350 TL ise ekmegin maliyeti 3.5 TL. Bugdayi çiftçi üretiyor firinci üretmiyor. Firinci zam yapacagi zaman itiraz ediliyor. Bu kadar zam karsisinda firinci nasil duracak. Bu zamlar gelmez ise en geç 1 ay içerisinde marketlere ekmek servisini kimse yapamaz. Herkes kendi tezgahina döner. Ekmegin sua nda maliyeti 3 TL. Yeni zamla birlikte ekmek fiyatlari 3 TL olabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA