Bayburt'un GES'ten Enerji Üretimi Artiyor

Bayburt Belediyesince birinci etabi tamamlanarak üretime baslanan Günes Enerji Santralinin (GES) ikinci etabinda sona yaklasildi.

Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, gazetecilere, Bayburt'un, Dogu Karadeniz'in en fazla günesli gün sayisina sahip ili oldugunu söyledi.

Bunu degerlendirmek amaciyla belediye tarafindan 4 megavat gücündeki santralin daha önce kuruldugunu ve üretime basladigini belirten Pekmezci, "Bugün bu 2 megavat projeyi de devreye sokarak enerji ve gelir açisindan belediyemize büyük destek olacak bir çalismayi ortaya koyuyoruz." dedi.

Pekmezci, proje kapsaminda 5 bin 332 panelin montajinin tamamlandigini ve kisa sürede üretime geçilecegini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Bu enerjilerde daha önce Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Destekleme Mekanizmasi ile yapilan anlasmalar sonucunda bizim hazirladigimiz çalismalar sonrasinda devredilerek enerji akisini saglayacagiz. Bu enerji akisiyla beraber Bayburt Belediyesine de ekonomik anlamda bir girdi saglamanin gayreti içerisinde olacagiz. Sadece belediyemize degil ülke ekonomisine de bir girdi saglayacagiz."

Kaynak: AA