Manisa Gördes Çiçekli Baraji Sulama Projesi Tamamlandi
Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’nin 2021 yili içerisinde bitirme sözü verdigi Manisa’nin Gördes ilçesindeki Çiçekli Baraji Sulama Projesi tamamlandi. 5 bin 20 dekar araziye 2022 yazindan itibaren can suyu verecek proje, Gördesli çiftçilere yilda yaklasik 9 milyon lira ek gelir saglayacak.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli tarafindan barajin 2021 yilinda tamamlanacagi sözünü hatirlatan Yildiz, “Tarim ve Orman Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli’nin Gördes ziyaretinde 2021 yili içerisinde tamamlama sözü verdigi proje kapsaminda 16 bin 500 metre boru dösendi. 341 hidrant yapisi imalati tamamlandi. Ayrica 1 pompa binasi, 1 de regülasyon deposu insa edildi. 3 milyon 170 bin m3 depolama hacmine sahip olan Çiçekli Baraji’nin suyu önümüzdeki yaz sulama sezonundan itibaren hem maden isletmeciliginde kullanilacak, hem de 5020 dekar araziye can suyu verecek. Bölgede verim ve ürün çesitliligi artacak. Sulama maliyetleri azalacak. Gördesli çiftçiler 2021 yili rakamlariyla yaklasik 8 milyon 980 bin lira daha fazla kazanmasinin hedefleniyor” dedi.
Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajin gövdesi için yaklasik 300 bin metreküp dolgu yapildi. Gövde yüksekligi temelden 35.5 metre olan Çiçekli Baraji, 242 metre kret uzunluguna sahip.
