TRT'nin 'Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi'nda Dereceye Giren Gençlere Ödülleri Verildi

Bu yil 121 üniversiteden 1300'ü askin eserin katilimiyla düzenlenen yarismada ödüle layik görülen eser sahipleri ödüllerini Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, TRT Yönetim Kurulu Baskani Albayrak, TRT Genel Müdürü Sobaci, Anadolu Ajansi Genel Müdürü Karagöz ile alaninda uzman isimlerden aldi.

TRT'nin 7'ncisini düzenledigi "Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi"nda dereceye giren gençlere ödülleri törenle verildi.

TRT'den yapilan açiklamaya göre, bu yil 121 üniversiteden 1300'ü askin eserin katilimiyla düzenlenen yarismanin kazananlari açiklandi. Ödüle layik görülen eser sahipleri ödüllerini Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, Anadolu Ajansi Genel Müdürü Serdar Karagöz ile alaninda uzman isimlerin elinden aldi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi Ödül Töreni'ne onur konugu olarak katildi. Altun, törendeki konusmasinin basinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gençlere ve tüm yarismacilara selamlarini ve basari dileklerini iletti.

Birbirinden yetenekli genç meslektaslariyla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duydugunu ifade eden Altun, TRT'nin öncülügünde gelenekselleserek devam eden yarismanin gençler için yeni basari kapilari açmasi temennisinde bulundu.

Altun, genç iletisimcilere teorik bilgilerini pratik çalismalarla birlestirme imkani sunan bu etkinlige büyük önem verdiklerini belirterek, iletisim gibi kritik bir alanda özgün ve ufuk açici çalismalari tesvik eden TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi'na katilan ve ödül kazanan gençleri tebrik etti.

Gelecegin iletisimcilerine önemli görev ve sorumluluklar düstügünü, genç iletisimcilerin de Türkiye'nin yeni küresel vizyonuna uygun sekilde tüm dünyaya hitap eden, tüm insanligin hayrini gözeten projeler üreteceginden kusku duymadigini dile getiren Altun, "Hem kendimizin hem ülkemizin hem de tüm insanligin gelecegi için iletisimin tüm alanlarinda etkin ve öncü olmak zorundayiz." dedi.

Altun, iletisimin tüm alanlarinda çitayi daha da yükseltecek gençlerin yetistigini görmekten heyecan duydugunu dile getirerek, sunlari söyledi:

"Mahir ve erdemli gençlere kapimiz her zaman açik, onlara kiymet veriyor, onlari destekliyoruz. En dogru haberleri veren, en iyi filmleri çeken, en güzel tasarimlari yapan gençler sadece bireysel kariyerini yükseltmeyecek, ayni zamanda ülkesine de kazandiracaktir. Ülkemizi el ele, omuz omuza hep birlikte hak ettigi yere tasiyacagiz. Gelecegin parlak iletisimcilerinin, hakikat için yürüttügümüz iletisim seferberligine verecekleri katkilari sabirsizlikla bekliyoruz."

- "Gençleri önceleyen projelerimiz ve çalismalarimiz her zaman devam edecek"

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci da konusmasinda dijitallesen dünyaya dikkati çekerek, iletisimcilerin özgün degerlere yönelmesi gerektigini vurguladi. Sobaci, sunlari kaydetti:

"Bu cografyanin dünyaya sifa olacak hikayesini, özgünlügünü, degerler setini anlatacak genç iletisimcilere ihtiyaci var. Yalnizca ülkemizde degil küresel düzeyde iddia sahibi gençlerimizin desteklenmeye ihtiyaci var. Biz TRT ailesi olarak bu düsünceden hareketle platformlarimizda, kanallarimizda, radyolarimizda, dijital mecralarimizda pek çok dilde yaptigimiz yayinlarla yalan ve insa edilmis alginin karsisina gerçegi koyuyoruz. Göz ardi edilen konulari, yok sayilan cografyalari gündeme getiriyoruz."

Genç iletisimcilere, iletisimin özel bir alt dalinda uzmanlasmalarini öneren Sobaci, "Bugün bütün dünyada alaninda derinlemesine bilgiye sahip iletisimcilere ihtiyaç duyuluyor. Bir alanda iddianiz oldugunda, o alanda güçlü olursunuz." dedi.

Sobaci, tecrübenin yaninda yeni bakis açilarinin da önemine isaret ederek, "TRT ailesi olarak tecrübe kadar yaratici bakis açisi ve üretkenlige de önem veriyoruz. Gençleri önceleyen projelerimiz ve çalismalarimiz her zaman devam edecek. Gelecegin iletisimcileri de iletisimin gelecegi de TRT'de." diye konustu.

- 154 eser yaristi

Yasanan final heyecaninda 154 eser yaristi. Radyo, televizyon, haber ve dijital yayincilik ile Cumhurbaskanliginin 2021'i Yunus Emre ve Türkçe Yili olarak ilan etmesi kapsaminda bu yila özel "Güzel Türkçe" kategorisi basta olmak üzere 5 ana kategori ve 15 alt kategoride kazananlar ödül töreninde açiklandi.

"7. Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi"nda dereceye giren eserler ve eser sahipleri söyle:

"Internet Sitesi Kategorisi: Istanbul Üniversitesi - Vodvil Kültür Sanat ve Sinema Sosyal Medya Web Sitesi - Nurullah Kiliç; Marmara Üniversitesi - Bublogta - Hasan Ahmet Demirci, Elif Inci Tutkun; Istanbul Üniversitesi - Dilsosyal Dergisi - Aleyna Ayan, Erhan Kös, Bilal Enes Özensel.

Podcast Kategorisi: Istanbul Gelisim Üniversitesi - Kadinin Portresi - Melek Çetinkaya, Tugçe Çesmeci, Sema Arslan; Bahçesehir Üniversitesi - Radyofer ile Kripto101 - Saimcan Büyüköztürk; Kadir Has Üniversitesi - Fotografin Hikayesi - Koray Altinay, Birkan Eken, Irem Sen.

Sosyal Medya Yönetimi Kategorisi: Istanbul Teknik Üniversitesi - Abdulkerim - Tugba Vildan Köksal; Hacettepe Üniversitesi - Bayragimiz Türkçe - Büsra Akkus, Beyza Zeybek; Usak Üniversitesi - ahmetekincicomtr - Ahmet Ekinci.

Dijital Kampanya Kategorisi: Anadolu Üniversitesi - Çevir, Yesersin! - Kadriye Yüksel, Mehmet Selim Dönmez; Trabzon Üniversitesi - Siir Mevsimi - Sümeyye Aksoy; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Bir Avuç Mama - Yagmur Bektas.

Dijital Video Içerik Formati Kategorisi: Istanbul Bilgi Üniversitesi - Dijital Müzik Sözlügü - Yagmur Üçkardes; Istanbul Üniversitesi - Laztronot - Mehmet Akif Sipahioglu; Trakya Üniversitesi - Akkoyunlu x Timurlu & Memlük & Osmanli Savasi Belgeseli - Süleyman Rüçhan Çakilli.

Güzel Türkçe Kategorisi: Istanbul Üniversitesi - Türkçe Zamani - Can Koçak; Istanbul Medipol Üniversitesi - Degerli Türkçe - Hasan Demiralp; Süleyman Demirel Üniversitesi - Sözün Özü - Anil Karakus, Ayhan Alperen Çatak, Müjgan Kursun.

Televizyon Haberi Kategorisi: Selçuk Üniversitesi - Ru Ru Ru - Rabia Pinar; Marmara Üniversitesi - Umuda Tutunan Eller - Nazlican Teselli; Selçuk Üniversitesi - Yeseren Hayaller - Leyla Nur Çevik, Nursultan Ural.

Internet Haberi Kategorisi: Hacettepe Üniversitesi - Uganda'nin 'Son Kraliçe'leri - Kübra Dilbazli, Esma Nur Duzak, Dilan Degirmenci; Dogus Üniversitesi - Iran'da Bir Televizyoncu: Bir Kadin, Bir Anne, Bir Es ve Bir Sanatçi - Nazli Koyuncu; Istanbul Kent Üniversitesi - Kaybolan Degerlerimiz - Rabia Güveli, Ege Firat Güzel, Olcay Akyildiz.

Televizyon Spor Haberi Kategorisi: Tesvik Ödülü: Erciyes Üniversitesi - Pandeminin Amatör Futbola Etkisi - Dogukan Isçi, Burak Senol, Emine Zehra Ünal.

Kisa Film Kategorisi: Dokuz Eylül Üniversitesi - Bi' Zahmet - Engin Ökmen; Akdeniz Üniversitesi - Bilardo - Esra Ecem Anay; Izmir Katip Çelebi Üniversitesi - Bir Gün Bir Fotografçi - Gülistan Akdogan, Zeynep Sena Basak.

Televizyon Programi Kategorisi: Erciyes Üniversitesi - Aslinda Ne? - Yusuf Türkyilmaz, Beyza Sarikaya, Beyza Buse Koç; Akdeniz Üniversitesi - Turizmde Saglik - Feyza Evsek, Murat Isikli; Istanbul Gelisim Üniversitesi - Hezel Ana Haber - Caner Tikiz.

Belgesel Film Kategorisi: Necmettin Erbakan Üniversitesi - Arayis - Ömer Güler; Baskent Üniversitesi - Aramizdaki Aspergerli - Sadik Disli; Adnan Menderes Üniversitesi - Alti-Üstü Deniz - Furkan Alperen Demir.

Radyo Programi Kategorisi: Gaziantep Üniversitesi - Sesin Görüntüsü - Hanifi Fatih Gülocak; Selçuk Üniversitesi - 'Bal'-'Kanli' Hikayeler - Sezer Kakiz; Selçuk Üniversitesi - Noksansiz 90 - Asiye Altug.

Radyo Drama Kategorisi: Erciyes Üniversitesi - SÜRGÜN/Sürgünün Adi: Bin Sekiz Yüz Altmis Dört – Gaye Yildiz, Ayse Nur Coskun; Istanbul Yeni Yüzyil Üniversitesi - Kadin Olmak - Salih Deli; Selçuk Üniversitesi - Toz ve Sümbül - Hamza Dursun.

Radyo Belgeseli Kategorisi: Akdeniz Üniversitesi - Emine'nin Penceresinden Pandemi - Javidan Afandiyev; Erciyes Üniversitesi - Hayat Sahnesi - Kübra Nur Buluç; Ege Üniversitesi - Evden Uzakta - Zein Kayyali."

Kaynak: AA