Ankara'nin Baskent Olusunun 98. Yili Çankaya'da Hafta Boyunca Etkinliklerle Kutlanacak

Çankaya Belediyesi, Ankara'nin baskent olusunun 98. yilini hafta boyunca düzenleyecegi çesitli etkinliklerle kutlayacak. 9 Ekim'de baslayacak kutlamalarda sergiler, senfoni ve caz konserleri, söylesiler ve bando gösterileri yer alacak.

Ilk gün düzenlenecek Koray Avci konserinin ardindan, 11 Ekim'de Kugulupark ve Ugur Mumcu Parki'nda "Meçhul Seyyahlarin Ankara Fotograflari" sergisi baskentlilerle bulusacak.

Çankaya Belediyesi Gençlik Bandosu, Bahçelievler 7. Cadde, Atapark çevresi ve Tunali Hilmi Caddesi'nde 12 Ekim'de gösteriler düzenleyecek. Ayrica ayni gün Zafer Parki'nda "Bir Baskenttir Ankara" senfonik konseri baskentli müzikseverleri bir araya getirecek.

Oguz Boran, Taylan Cansizoglu ve Özgür Özkan'in yer alacagi "Bir Masaldir Ankara" konseri 13 Ekim'de Çankaya Belediyesi Yilmaz Güney Sahnesi'nde sergilenecek. Konserde, türkülerle Ankara'nin baskent olusunun hikayesi anlatilacak.

14 Ekim'de Ugur Kavas ile "Ankara'dan Sahneler Sergisi" ve "Ankara Sinemasi üzerine söylesi"yle devam edecek etkinlikler, 15 Ekim'deki Zeynep Bastik konseri ve ardindan 16 Ekim'de Ismail Tunçbilek ve Senay Lambaoglu'nun Kugulu Parkta verecegi "Sazla Caz Bulusuyor" konseriyle son bulacak.

Kaynak: AA