Yüksekova'da Insa Edilen Tesis, 2045 Yilina Kadar Içme Suyu Ihtiyacini Karsilayacak

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde insa edilen içme suyu tesisiyle ilçenin 2045 yilina kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilanacagini belirtti.

DSI Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamada, DSI'nin ilçeye yaptigi yatirimlarla verimli topraklari su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettigi belirtildi.

Yüksekova'da son dönmelerde yapilan su yapilarinin arttigi ifade edilen açiklamada, bu yapilarin bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde ve içme suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasinda önemli rol oynadigi aktarildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, ilçede insa edilen içme suyu tesisindeki çalismalarin devam ettigini belirtti.

Söz konusu tesisin tamamlanmasiyla Yüksekova'nin 2045 yilina kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilanacagini ifade eden Yildiz, sunlari kaydetti:

"Yüksekova ilçe merkezi yerlesiminin içme suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi için yaklasik 7,55 kilometre isale hatti ve gerekli içme suyu tesisleri insa edildi. Dilimli Baraji'ndan alinan yillik 27,375 milyon metreküp su isale hatti vasitasiyla Yüksekova ilçe merkezine içme suyu olarak verilecektir. Isale hatti insaatinda 2 yatay sondaj yapilmis, yüzde 97 fiziki gerçeklesme saglanmistir. Kasim ayinda tesisin tamamlanmasiyla Yüksekova ilçesinde vatandaslarimiza kaliteli içme suyu temin edilecek."

Kaynak: AA