Google, Internetin Yayginlasmasi Için Afrika'ya 1 Milyar Dolar Yatirim Yapacak

Google, hizli ve ucuz internet erisiminin saglanmasi ve dijital dönüsümü desteklemek için 5 yil içerisinde Afrika'ya 1 milyar dolarlik yatirim yapacagini duyurdu.

Google Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai, düzenlenen "Afrika için Google" baslikli çevrim içi toplantida, sirketin kitadaki start-up'larin desteklenmesine öncelik verecegini ve internet aginin genislemesine yardimci olacagini dile getirdi.

Afrika'nin internete bilgisayardan ziyade telefonla erisim saglamada ve mobil para transferi gibi basliklarda dünyada ilkler arasinda olduguna dikkati çeken Pichai, 5 yil içerisinde kitada 300 milyon kisinin daha çevrim içi olacagini söyledi.

Kitada simdiye dek yaptiklari yatirimlari ve çalismalari da anlatan Pichai, internet erisiminin hizlanmasi, sirketlerin dijital dönüsümü ve start-up'larin desteklenmesi için 5 yil içerisinde 1 milyar dolar yatirim planladiklarini kaydetti.

Öte yandan, Google Afrika Direktörü Nitin Gajria, toplantida, Avrupa ve Afrika arasina kurulan yeni internet kablo hattinin fiyatlarin yüzde 21 düsmesine, internet hizinin katbekat artmasina yol açacagini belirtti.

Kaynak: AA