Iran Benzin Sistemine Siber Saldiriyla Ilgili ABD Ve Israil'i Suçladi

Iran Sivil Savunma Kurumu Baskani General Gulamriza Celali, ülkenin benzin sistemini kilitleyen siber saldirinin ABD ve Israil tarafindan yapildigini ileri sürdü.

Celali, devlet televizyonuna verdigi röportajda, ülkedeki benzin sistemini kilitleyerek istasyonlarin önünde uzun araç kuyruklarinin olusmasina yol açan siber saldiriyla ilgili konustu.

Yapilan istihbarat analizlerine göre benzin sistemine yapilan siber saldirinin yabanci bir ülke, ABD ve Israil tarafindan yapildigini ileri süren Celali, söyle devam etti:

"Siber saldiri ara yazilim bölümünde gerçeklestigi ve oldukça karmasik oldugu için temizlenmesi çok zor. Bu demir yolu ve limana yapilan saldiri ile benzerlik arz ediyor. Bize göre bu saldiri kesin olarak ABD ve Siyonistlerin vasitasiyla yapilmistir."

Iran'da 26 Ekim'de benzin dagitim sistemine yapilan siber saldiri nedeniyle akaryakit hizmeti verilememis ve istasyonlarin önünde uzun araç kuyruklari olusmustu.

Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, saldirinin "ne ilk ne de son" oldugunu belirterek, yetkililerden buna hazirlikli olmalarini istemisti.

Kaynak: AA