Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mus'ta Evlenen Çifte Nikah Sahitligi Yapti Açiklamasi

'Sadece bir nikaha sahit olmak için buraya gelmedik, ayni zamanda attiginiz her adimin, geleceginizin huzur, evinizin bolluk ve bereket içinde olmasi, birbirinize olan sevginiz bir ömür daim olabilmesi için hem dua ile geldik hem de sahitlige geldik'.

Içisleri Bakan Süleyman Soylu, Mus'ta Büsra ve Baris Gürtürk çiftinin dügün törenine katilarak nikah sahitligi yapti.

Kent merkezindeki bir berberde tiras olan Soylu, Mus Valisi Ilker Gündüzöz, AK Parti Mus Milletvekili Mehmet Emin Simsek, AK Parti Il Baskani Ibrahim Avci ile Büsra ve Baris çiftinin dügün törenine katildi.

Belediye Baskani Feyat Asya'nin kiydigi nikahta yeni çifte sahitlik yapan Soylu, Gürtürk çiftine mutluluk diledi.

Ailenin mutlu gününde bir araya geldiklerini belirten Soylu, söyle konustu:

"Sevgili Büsra ve Baris birbirinize çok yakismissiniz. Allah sizi nazarlardan korusun. Güzel bir yolculuga çikiyorsunuz. Mevlana evliligi 'Hz. Peygamberin yolu' olarak tarif ediyor. Onun için kutlu bir yolculuga çikiyorsunuz. Resmi sahidiz. Sadece bir nikaha sahit olmak için buraya gelmedik, ayni zamanda attiginiz her adimin, geleceginizin huzur, evinizin bolluk ve bereket içinde olmasi, birbirinize olan sevginizin bir ömür daim olabilmesi için hem dua ile geldik hem de sahitlige geldik. Birbirinizi muhakkak çok sevin ve çok saygi duyun ama sizi bugüne kadar getiren, yemeyen yediren, içmeyen içiren, evden çikarken Ayetel Kürsi ile sizi zirhlandiran anne ve babalarinizi kendinizden birazcik daha fazla sevin. Bilin ki onlarin dualari ile zorlariniz kolaylasir."

Gelenek ve göreneklere bagli, bu memlekete güzel evlatlar yetistirmeleri tavsiyesinde bulunan Soylu, genç çifte Cumhurbaskaninin 3 çocuk sözünü de hatirlatti.

Evlilik cüzdanini Büsra Güntürk'e takdim eden Soylu, çifte hediye takdiminin ardindan kentten ayrildi.
Kaynak: AA