AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici, Midyat'ta Çesitli Ziyaretler Gerçeklestirdi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, Mardin'in Midyat ilçesinde çesitli temaslarda bulundu.

Kentteki temaslarini sürdüren Yazici, Midyat ilçesine geçti.

Midyat Belediyesine geçen Yazici'yi Kaymakam Ahmet Solmaz ve Belediye Baskani Veysi Sahin karsiladi.

Yazici, ziyaretinde ilçenin genel durumu ile belediye çalismalari ile ilgili bilgi aldi.

Yazici ve beraberindekiler daha sonra Mor Gabriel Manastirini ziyaret etti.

Midyat Belediyesi tarafindan restore edilen 500 yillik tarihi çarsi ile 200 yapinin restorasyon çalismalarini da yerinde inceleyen Yazici, Ibrahim Sabo Kültür ve Sanat Sokagi, Gelüske Hani, Gümüsçüler Çarsisi, Estel Hani, Estel Kent Müzesini ziyaret etti.

Esnafi da ziyaret eden Yazici vatandaslarla görüstü.

Yazici, her ziyaretinde farkli bir Midyat gördügünü ifade ederek, söyle konustu:

"Belediye Baskanimizin gerçekten görev süresi içerisinde tarihi kimligi, aslina uygun olarak ortaya çikartmak suretiyle buradaki kültürel mirasimiza çok önemli katkilar sagladigini gördük. Duygulandirici kültürel bir miras var burada. Mor Gabriel Manastirini da gezdik. O da çok etkileyici bir eser. Dolayisiyla bu kültürel mirasimizi dünyaya tanitmak ve yaygin hale getirmek suretiyle turizm potansiyelimize katki saglamak buradaki arkadaslarin ve hükümetimizin hedefi. Bu dogrultuda yapilan çalismalari görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Burasi büyük bir zenginlik diyari. Bu miras bu topraklarda yasayan herkesin, hepimizin. Siyasi kimlikler farkli olabilir ama bu kültürel miras, inanç degerleri hepimizin. Çok memnun oldum. Baskanimiza da Valimize de katkisi ve emegi geçen arkadaslara çok tesekkür ediyorum."

Yazici'ya ziyaretlerinde, Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, AK Parti Mardin Milletvekili Sehmus Dinçel, AK Parti Il Baskan Vekili Abdulvahap Alma da eslik etti.

Kaynak: AA