Yerelde Kapasite Gelistirme Egitimleri 3 Ilde Tamamlandi

Avrupa Birligi (AB) tarafindan fon saglanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün yararlanicisi ve Uluslararasi Göç Politikalari Gelistirme Merkezi’nin (ICMPD) uygulayici oldugu ENHANCER Projesi, egitimlerle devam ediyor.

Yerelde Kapasite Gelistirme Egitimleri 3 Ilde Tamamlandi
Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum Için Girisimcilik Kapasitesinin Gelistirilmesi (ENHANCER) Projesi, 3 ili kapsayan egitimlerini geçtigimiz günlerde tamamladi. ‘Yerelde Kapasite Gelistirme Egitimleri’ Istanbul, Izmir ve Ankara’da beklenin üzerinde katilim ile gerçeklestirildi.

Sonraki süreçte hedef ise 2022 ve 2023 yillarda toplam 8 ile ulasmak.

Egitim programinin hedef grubunu ise Kalkinma Ajanslari, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlükleri, Büyüksehir Belediyeleri, Il Göç Idaresi Müdürlükleri, Ticaret Odasi, Sanayi Odasi, KOSGEB Il Müdürlükleri, Ticaret Il Müdürlükleri ile Valiliklerin Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlükleri olusturuyor.

Proje tanitimi ile baslayan egitim seminerlerinde, göç ve kalkinma hakkinda temel kavramlar ile kalkinmaya duyarli göç politikalarina dair kapsamli bilgiler katilimcilarla paylasildi.

Egitimlerde saha raporlarindan ilk bulgular detayli olarak aktarildi ve Covid-19 salgininin girisimciler ile göçmenlere etkisi de ele alindi. Program süresince, kapasite gelistirme kapsaminda etkili iletisim ve beden dili, etkili sunum becerileri ve toplanti yönetimi konularinda da egitim verildi.

Kaynak: İHA