Pucca'nin Sosyal Medya Paylasimina 5 Ay 18 Gün Hapis Cezasi

‘Pucca’ ismiyle taninan sosyal medya fenomeni Pinar Yildirim twitter paylasimi nedeniyle yargilandigi davada, “halkin bir kesimini cinsiyet farkliligina dayanarak alenen asagilama” suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasina çarptirildi. Mahkeme, sanigin yeniden suç islemeyecegi kanaatine varildigindan hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi.

Pucca'nin Sosyal Medya Paylasimina 5 Ay 18 Gün Hapis Cezasi


Pucca’ ismiyle taninan sosyal medya fenomeni Pinar Yildirim’in twitter paylasimi nedeniyle yargilandigi dava, Anadolu 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nce basit yargilama usulüne göre karara baglandi.

5 ay 18 gün hapis cezasi

Mahkeme, sanik Pinar Yildirim’i “halkin bir kesimini cinsiyet farkliligina dayanarak alenen asagilama” suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasina çarptirdi. Saniga verilen ceza miktari, daha önce kasitli bir suçtan mahkum olmamis bulunmasi ve kisisel özelliklerini göz önünde bulunduran mahkeme, sanigin yeniden suç islemeyecegi kanaatine varildigindan hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi. Sanik Yildirim’in 5 yil süre ile denetim süresine tabi tutulmasina hükmedildi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Pinar Yildirim’in twitter adli sosyal paylasim sitesi araciligiyla "@PuCCaa" isimli hesabindan 19 Temmuz 2020 tarihinde "O kadar escinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen asagilik, karaktersiz cinsiyetten hoslanmiyorum... "seklinde paylasim yaptigi anlatildi.

Pinar Yildirim’in ifadesinde, o dönem eski esi Osman Karagöz ile evli oldugunu, eski esinin twitter hesabindan kendisini kastederek ‘sabahtan aksama kadar es cinselli film izliyor’ diye bir paylasim yaptigini, yaptigi bu paylasimin ona istinaden oldugunu, karsilikli atismalar oldugu, bunun disinda bir amaci olmadigini söyledigi belirtildi. O dönemde tweetin tepki almadigini söyleyen Yildirim, paylasimdan yanlis bir çikarim yapildigini, suç isleme kastinin olmadigini belirterek suçlamayi kabul etmedi. Söz konusu paylasimin asagilama kastiyla yapildiginin kaydedildigi iddianamede, Pinar Yildirim’in “Halkin bir kesimini cinsiyet farkliligina dayanarak alenen asagilama” suçundan 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA