S&Amp;P Açiklamasi Yari Iletken Sikintisi Küresel Otomobil Satislarindaki Toparlanmayi Yavaslatacak

Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Standard & Poor's (S&P), yogunlasan yari iletken sikintisinin gelecek 2 yil içinde küresel hafif araç satislarindaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasi toparlanmayi yavaslatacagini duyurdu.

S&P'den yapilan açiklamada, daha önce yüzde 8-10 artmasi öngörülen hafif araç satislarinin, 2021'de yillik yüzde 2 ila 4 arasinda artmasinin beklendigi kaydedildi.

Açiklamada, yogunlasan yari iletken sikintisinin gelecek 2 yil içinde küresel hafif araç satislarindaki Kovid-19 salgini sonrasi toparlanmayi yavaslatacagi belirtildi.

Araç satislarinin bu yil 80 milyonun biraz altinda kalmasinin beklendigine isaret edilen açiklamada, söz konusu satis tahmininin daha önce 83-85 milyon seviyesinde oldugu animsatildi.

Açiklamada, çip sikintisinin 2022'ye kadar uzamasinin beklendigi aktarilarak, 2022 yili hafif araç satislarina iliskin tahminin 87 milyondan 84 milyona revize edildigi kaydedildi.

S&P açiklamasinda, tedarik kisitlamalarinin kademeli olarak hafiflemesinin ve hafif araç satislarinin 2023'ün sonuna kadar 90 milyona ulasmasinin beklendigi bildirildi.

Kaynak: AA