Ramazan Ergisi Açiklamasi 'Muhtarlik Yerel Demokrasinin En Eski Örnegini Temsil Ediyor'

Çorum’un Sungurlu Ilçesi’nde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla kutlama etkinligi gerçeklestirildi.

Ramazan Ergisi Açiklamasi 'Muhtarlik Yerel Demokrasinin En Eski Örnegini Temsil Ediyor'
Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsaminda Atatürk Meydaninda tören düzenlendi.

Muhtarlar, Kaymakam Fatih Görmüs ile birlikte Atatürk Anitina çelenk birakti. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Cevheri Mahallesi Muhtari Ramazan Ergisi, "19 Ekim 1829 da Istanbul nüfus sayiminin yapilmasi ve bu nedenle yayinlanan Hatti-i Hümayun’un muhtarlik kurumu tesisine giden yolu açtigi göz önünde bulundurularak, bu tarihi günden hareketle Cumhurbaskanligimizin 19.10.2015 tarih ve 11 sayili genelgesi ile her yil 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak kutlaniyor. Bu anlamli günün halkimiza ve görevlerini fedakarca yürüten tüm muhtarlarimiza hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Muhtarlik müessesesi kültürümüz ve toplumsal hayatimizin önemli yapi taslarindan olup yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciligi oldugu asikardir diyen Muhtar Ramazan Ergisi, ’’Muhtarlarimiz bulundugu mahalle veya köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayisimiz da vatandaslarimizin devletimize ihtiyaç duydugunda çalacaklari ilk kapinin muhtarliklarimiz oldugu bilinci çok önemli yer tutmaktadir. Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarliklar, en ücra yerlesim yerine bile çagdas kamu yönetimi anlayisini tasiyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkinin her zaman yaninda ve hizmetindedir. Muhtarlarimizin zor sartlar ve kisitli imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karsiligi manevi haz olsa da son dönemde yapilan maddi ve manevi iyilestirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdigi önemin bir göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarimiza hizmetlerin den dolayi sükranlarimi sunuyor, ilçemiz de görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü en kalbi duygularimla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Muhtarlar günü programina Ilçe Kaymakam Fatih Görmüs, Belediye Baskan vekili Bahri Sezen, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida muhtar katildi.

Kaynak: İHA